Wpis z mikrobloga

Gładczak a.k.a. Majonezowy Golem zesrał się na fejsbuku o to, że typek od ufo burgerów zamiast wyrazić żal i ubolewanie z powodu jego paszkwilu, to wyjaśnił mu w grzeczny i kulturalny sposób, że jest zaledwie internetowym klaunem i ch..a wie o prowadzeniu gastronomii - co jest z resztą zgodne z prawdą. Prawdą jest też, że gdyby typek zapłacił zgodnie z cennikiem (nie wiem ile to teraz wynosi) to zamiast przedsięwzięcia "niezgodnego z regułami ekonomii" mielibyśmy "najlepsze burgery we Wrocławiu od lat" i "rewolucyjny powiew świeżości i jakości we wrocławskiej gastronomii" xdxd

Odpowiedź jaką wyzuł z siebie Majonezowy jest dosłownie na poziomie dziesięciolatka. To protekcjonalny, narcystyczny wysryw będący ścianą tekstu, gdzie Golem zwraca się do typa per "Piotrusiu" a na miniaturkę specjalnie wstawił screenshot z filmiku gdzie typ wyszedł akurat śmiesznie i niezbyt korzystnie

Pierwszy sensowny komentarz (pic rel), gdzie ktoś mu napisał, że trochę szacunku do typa (pic rel), oczywiście skasowany XD

Ja prdl ten gość to jest totalny muł, jego level zakłamania jest wręcz niewiarygodny, ja nie wiem kto te jego "Podróże kulinarne" bierze jeszcze na poważnie i klika mu te posty xD

#jedzenie71 #wroclaw
kyloe - Gładczak a.k.a. Majonezowy Golem zesrał się na fejsbuku o to, że typek od ufo...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-3 o 19.59.05

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kyloe: Majonezowy znowu zalicza odklejkę? Stare znałem.

On już dawno odleciał na inną planetę i myśli, że on naprawdę jest bogiem w temacie jedzenia. No nie jest, ale ma wyznawców i oni we wszystko co on napisze wierzą. Po co? Ich sprawa.
  • Odpowiedz
@kyloe: przypominam, że był skazany prawomocnym wyrokiem za pomówienia w kierunku restauracji „Wyłowione” i, jak widać, niczego się nie nauczył
  • Odpowiedz
ale dobre mają tam jedzienie?

@Little_Juice: Czekaj, ale co ma teraz znaczenie z tym jedzeniem? Rozmawiamy o tym jak oni się zachowuje. Poza tym z opiniam grubego jest tak, ze część jest po prostu kupiona i naprawdę nie są warte.
  • Odpowiedz
z powodu jego paszkwilu

@kyloe: Tak dla porządku: majonezowy to majonezowy. O jego poziomie nie można rozmawiać, bo on żadnego poziomu nie pokazuje.
Ale jaki paszkwil? Akurat tu słusznie podsumował, że nie jest zaskoczenie, że knajpa oparta o trend na tik toku pada na pysk.
I to pada przy okazji próbując ugrać 400 tys odstępnego za przejęcie lokalu przy 20 tys miesięcznego czynszu. Samego jedzenia tu nie oceniam, bo jak
  • Odpowiedz
@kyloe: dwóch debili się spotkało. Majonezowy stwierdził, że mają niedobre burgery, a chwilę potem przyznał, że tam nie jadł, bo szkoda mu kasy. Jak ktoś go o to zapytał to nagle mu się przypomniało, że był tam ze znajomymi, ale nie on płacił xD

Z drugiej strony mamy pana ufo, który myślał, że jak burger będzie miał śmieszny kształt to ludzie zapłacą za to 50zł mimo gówna w środku, a
  • Odpowiedz
@witam12: Ale właściciel lokalu całą dramę oparł na tym, że majonezowy od początku otwarcia lokalu ich hejtował - ja tam żadnego wpisu nie znalazłem z tamtego okresu w takiej narracji (jest artykuł u niego, że się otwierają - zupełnie neutralny, wręcz trochę reklama dla nich; była jakaś ankieta, czy wypali (bez nazwy lokalu, też nie widziałem, by była nacechowana negatywnie), a potem jakieś komentarze na FB - cholera wie, z
  • Odpowiedz