Aktywne Wpisy

Szybki_bill99 +15
Jak słysze teksty, że w Polsce nie da się wydawać na jedzenie mniej niż 1000 zł/osoba na miesiąc to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Karkówka 130g = 1.25 zł
Ziemniaki 200g = 0.40 zł
Surówka = 0.90 zł
Łącznie 2.55 zł x 4 posiłki to jest 10.20 zł czyli w miesiącu można smacznie zjeść za 300-350 zł, a wykopki i tak ci powiedzą, że za te pieniądze to co najwyżej dieta
Karkówka 130g = 1.25 zł
Ziemniaki 200g = 0.40 zł
Surówka = 0.90 zł
Łącznie 2.55 zł x 4 posiłki to jest 10.20 zł czyli w miesiącu można smacznie zjeść za 300-350 zł, a wykopki i tak ci powiedzą, że za te pieniądze to co najwyżej dieta
źródło: IMG_8888
Pobierz
bar125 +30

Myślicie, że za jakiś czas może się to uspokoić, czy mam na szybko kupować teraz? To nie jest dla mnie jakiś super priorytet, ale fajna była myśl, że tanim kosztem miałbym 32GB ;)
#komputery
@adam_ps: pamiętam jak karty graficzne były wyłącznie od 3-4 tysięcy. Oczywiście były tylko takie głosy na necie. Kupuj szybko, bo będzie tylko drożej.
Pamięci czy dyski regularnie są ofiarą spekulacji. A to pożar, a to powódź fabryki. Przyczyna zawsze się znajdzie :-)
Ceny spadną, na 100%, bo zawsze wracają do normalnych poziomów i wtedy właśnie radzę dołożyć. A obecnie nie kupować, a na
Jeśli finalnie miałbym kupić pamięć w tej cenie która jest obecnie to jakoś przeżyję. Wolałbym jednak, żeby nie było sytuacji, w której ceny będą rosnąć i rosnąć, a potem okaże się, że podaż starszych typów pamięci za niska, aby ceny spadły do
@henkgreen: z przymusu (laptop 8GB lutowane) mam 24GB, no w syntetykach pamięci ram wyniki są trochę losowe... bo dual channel działa, po założeniu dodatkowej kości wydajność wbudowanej grafy amd praktycznie się podwoiła, jedyne co to te ostanie 8GB jest wolniejsze, ale to i tak lepsze niż mieć 16GB...
@henkgreen: jak używasz więcej niż 16GB (co nie jest takie częste) to pewnie warto.
Ostatnie 8GB działa niejako w single channel, więc trochę wolniej.
Mam nadzieję, że jest też sporo cwaniaków, którzy nakupili jeszcze po rozsądnych cenach i w końcu będą musieli obniżać ceny, aby się tego pozbyć :)