Wpis z mikrobloga

@Josip: ja tam bardziej widzę prawaków którzy się p------------ą o tę akcję na zasadzie, "Rosja nie może to dlaczego USA mogą"
"USA to zbrodniarz" itd
  • Odpowiedz
@bastek66: Ale miał być wolny ryneczek, a nie socjale? Chyba że chodzi o to, że socjale mają spływać do kieszeni bogatych, a nie biednych, tak jak robią "fiskalnie odpowiedzialni" Republikanie wielbieni przez wykopów.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: mam znajomą z Wenezueli, która wyemigrowała do UK i tam się poznaliśmy na studiach. Ona jest zadowolona z wywiezienia ichniejszego kartofla, jej znajomi i rodzina ponoć też. Na razie widziałem filmy świętujących Wenezuelczyków na ulicach w swoim kraju vs. palących amerykańską flagę… chyba we Francji. ;)
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: a do drugiego argumentu już się nie odniesiesz? Pokażesz mi jakieś antyamerykańskie masowe protesty w Wenezueli domagające się zwrotu ukochanego dyktatora? Wiem, że przykład znajomej to dowód anegdotyczny, ale ma więcej sensu niż pisanie debilizmów, że Wenezuelczycy nie są wdzięczni Trumpowi. Tak ludzie żyją za jednego dolara dziennie.
  • Odpowiedz
@Josip: Czyli tak, popraw się jeśli się gdzieś mylę
1) Maduro rządził pomimo oszukanych wyborow
2) wybory ponoć wygrała partia babki co dostała Nobla i powinien rządzić prezydent z tej partii (co ponoć wygrał)
3) USA porywa Maduro, zabijając trochę żołnierzy z Wenezueli
4) Trump ogłosił, że władzę będzie sprawować wiceprezydent, która ma swoje stanowisko dzięki Maruro, który ponoć
5) Wiceprezydent od Marudo powiedziała, że nic nie jest dogadane z USA,
  • Odpowiedz
Na razie widziałem filmy świętujących Wenezuelczyków na ulicach w swoim kraju

@Restrukturyzacja: Wenezuelczycy się cieszą, ale nie wiedzą, co będzie dalej. Schwytano dyktatora, ale reżim pozostał. Pytanie z kim teraz będą dogadywać się Amerykanie. To wcale nie jest oczywiste, skoro Trump zdystansował się wobec pytania o współpracę z wenezuelską opozycją.
  • Odpowiedz
@Josip: beka z prawactwa, które myśli że dla normalnych ludzi coś się zmieni na lepsze. Trump chce pozostawić na stanowisku zastepczynię Maduro a krajem w tej chwili realnie rządzi wojsko.
  • Odpowiedz