Wpis z mikrobloga

Przynależność do #katolicyzm #prawoslawie #chrzescijanstwo albo do czegokolwiek nie daje zbawienia. Zbawienie daje Jezus, Chrystus, Syn żywego Boga. Jezus Chrystus żyje i objawia Boga przez Ducha Świętego, gdyż to my jesteśmy świątynią żywego, prawdziwego Boga.
To bowiem jest wolą Ojca, aby każdy, kto widzi Syna i naprawdę wierzy w Niego, miał życie wieczne. To my jesteśmy świątynią, to my mamy czynić uczynki zgodne z wolą Boga, czyli zgodne z Jego Przykazaniami.
#ewangelianadzis
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@n_____S: Ten werset mówi, że zbawienie pochodzi z wiary, ale Biblia wprost mówi, że wiara bez uczynków jest martwa, więc prawdziwa wiara zawsze rodzi uczynki.
Chrytus wielokrotnie pokazywal, mowil jak należy żyć, wiec sama wiara nie wystarczy.

„Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę Ojca mojego." Mateusz
  • Odpowiedz
  • 0
@zeMadafaka: jedno nie wyklucza drugiego. To oczywiste, że wierząc w Niego jesteś nowonarodzony i robisz wszystko, by bliźni miał dobrze (byś miłował bliźniego), a uwierzyć trzeba jak dziecko.

Napisałeś dwie prawdy, które niby się wykluczają. One się nie wykluczają. Napisałem po prostu prawdę, że kto wierzy (kto naprawdę wierzy) ma życie wieczne, a nie ściemnia że wierzy albo udaje że wierzy. Nie można mieć dwóch bogów na raz. Boga prawdziwego
  • Odpowiedz
  • 0
@zeMadafaka: Te słowa prawdziwe są wobec wielu naszych kochanych Katolików: "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę Ojca mojego."
  • Odpowiedz