Wpis z mikrobloga

Nie mam chaty po rodzicach i nic nie odziedziczę, bo to j----i idioci, potrafiący tylko robić wszędzie długi gdzie się tylko pojawią

Idę do roboty i zarabiam 4k. Wynajem mieszkania z opłatami 3k. Na wegetacje zostaje 1k. To jest niewykonalne. Po prostu człowiek, musiałby mieć 2 etaty, ale tak nie da się żyć. Co z tego, że telefon / internet tani jest. Jak podstawa czyli dach nad głową jest tak k------o drogi.

Będzie chłop w wieku 30 lat, musiał chyba iść na pokój z ukraińcami i hindusami mieszkać na jednej chacie.
Jedyne co mam to technikum informatyczne, po którym i tak nie ma roboty, a jedyne prace to sprzedaż na prowizji, a że c-----y ze mnie sprzedawca, bo nie umiem wciskać ludziom gównien, to zarabiam tyle co nic.

Miasto 100k mieszkańców, a tu jedyna robota to biedronki i inne gówna. Mieszkania kosztują tyle co w poznaniu, ale tam się zarabia więcej xD
Jak k---a rysiu co odziedziczył po dziadkach 2 pokoje w bloku z wielkiej płyty, może wołać za taką chawirę, która widziała remnont 20 lat temu 2-2,5k a do tego opłaty. Kieras u mnie w robocie też się cieszy. 2 mieszkania odziedziczył i wynajmują z żoną, z tych 2 mieszkań to on miesięcznie ma więcej niż ja zarabiam z nadgodzinami.

I się ludzie dziwią, że młodzi stają się komuchami powoli

#przegryw #przemyslenia #w---w #nieruchomosci #praca #ekonomia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Schwarzfahrer: rozumiem twoja sytuacje, gdyz mam podobna(rodzice idioci) i dlatego wyjechalem do Niemiec. za mieszkanie place mniej niz ty a zarabiam sporo wiecej i wtedy mozna cos odlozyc. odlozyc. Niestety takie zycie. A poza tym no trzeba sie bylo uczyc ;)
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: jak to sie mowi kazdy jest kowalem swojego losu. trzeba bylo odrazu wyjechac na zachod i zarabiac w euro robiac na magazynach. po ilus tam latach mialbys sporo kasy odlozone, a potem jakies c+e na miedzynarodowce i robic 10k+zl miesiecznie. no ale lepiej narzekac xd. da sie wyjsc z biedy ale niestety bez podjecia ryzyka ciezko to osiagnac. i zeby nie bylo mam podobna sytuacje do twojej ale ja
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: inni dali radę kiedy ty szukałeś wymówek. Ja np. Przez całe studia miałem stypendium naukowe i pracowałem dorywczo. Kosztem życia towarzyskiego. Ora et labora od rana do wieczora. I dziś jestem kimś
  • Odpowiedz