Wpis z mikrobloga

#praca #bezrobocie #pracbaza dodam że to korporacja

Czy uważacie że jak firma oferuje mi przyjście na jeden dzień na 8h zobaczyć czy praca mi odpowiada

• To Januszowa zagrywka 51.5% (51)
  • Spoko opcja żeby zobaczyć czy praca się spodoba 48.5% (48)

Oddanych głosów: 99

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

niektórzy przychodzą i szybko odchodzą i to są dla nich koszta potem

@lukasz-dit: Kosztem na pewno nie będzie kilkadziesiąt tysięcy kary od PiPu, lub nawet kara więzienia jeśli taki pracownik będzie miał wypadek przy pracy
  • Odpowiedz
@lukasz-dit: w normalnych firmach sie z takim czyms nie spotkalem. zazwyczaj tylko w kolchozach. ale w sumie nic nie tracisz oprocz potencjalnie 8h z zycia. no ale podejrzewam tez ze na start moga dac umowe zlecenie na jakies 3 miesiace zamiast uop
  • Odpowiedz
Jeszcze w zeszłym roku miałam taką propozycję - praca jako recepcjonistka w hotelu. Proponowali by przyjść i zobaczyć czy mi się spodoba, jeśli tak to podpisujemy umowę i płacą za te godziny patrzenia. Nie widzę w tym nic niestosownego. W 2013 jak byłam naiwną studentką to dałam się nabrać na darmowe dni próbne, podczas których dawałam z siebie wszystko i mnie olali, ale wtedy było bardzo źle z pracą dla młodych i
  • Odpowiedz
@lukasz-dit: Na cały dzień to by mi się nie chciało chyba, ale przyjść zobaczyć jak wygląda praca, jak wygląda biuro, ludzie z którymi byś pracował na 3-4 godzinki to spoko opcja moim zdaniem. Przynajmniej nie bierzesz kota w worku jeśli jeszcze nie robiłeś na takim stanowisku i niewiele wiesz o firmie.
  • Odpowiedz