Aktywne Wpisy

blunch +622
Dobry uczynek spełnion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
źródło: PXL_20260131_080019793
Pobierz
Besalama +845
W Niemczech zrobiono zdjęcie kierowcy bo przekroczył prędkość o 6 km. Ale to nie koniec, zauważyli też kota który był w kabinie razem z kierowcą. Koty w Niemczech muszą byc transportowane razem z bagażem i nie mogą ot tak przebywać razem z ludźmi podczas podróży gdyż mogą zakłócić prowadzenie pojazdu. Oczywiscie za kota kierowca dostal oddzielny mandat. Zdjęcie obiegło niemiecki internet gdyż kotu też wlepili czarny pasek xD
#heheszki #
#heheszki #
źródło: 3101
Pobierz

#budowadomu
#domwbrzozach
W takim razie małe podsumowanie różnych rzeczy wrzucę.
Każdy wydatek jest zapisany, nie zawsze w dobrej kategorii ale mi to nie przeszkadza.
Narzędzia itp
źródło: image
PobierzSporo zależy od nas samych. Jak bierzemy firma co ma zrobić od a do z to wychodzi drogo i często słabo. Ale jak już tego pilnujemy i sami ogarniamy choćby zakupy i ekipy to wychodzi taniej.
Np. wycenę fundamentów miałem na 80 000. Place i mam.
Poszukałem
Zastanawiałem się zawsze komu sie chce tak szczegółowo spisywać wszystkie koszty.
Wiadomo że kosztuje w c--j, a do niczego się to w życiu nie przyda.
Sam chciałem podsumować koszty wykończenia, ale po 10 wizycie w Castoramie jednego dnia mi się odechciało zbierać paragony xD
źródło: image_picker_C8994B04-3FFA-441E-AF05-12124DCB73E8-17911-0000065586C4EC79
Pobierz@tomasz-wisniewski1989: ile to ma metrów ten dom?
Więcej wydałem na przywiezienie tej koparki niż zużyła paliwa.
Tylko w ten sposób sobie mogłem pilnować wydatków.
źródło: 1000029776
PobierzMiłego mieszkania!
Sama budowa od pomysłu do drinka na kanapie to 16 miesięcy.
Żadnej kompleksowej ekipy, każdy etap robił ktoś inny.
Nikt nie nawalił, nie zrobiłem żadnego błędu który by cokolwiek opóźnił.
Rekuperacji nie robić, pompę ciepła wziąć tańsza albo gaz ale to wyjdzie kosztem podobnie co pompa.
Myślę że 100-150 000 można na luzie obniżyć rachunek.
Drzwi wejściowe w Castoramie są
@tomasz-wisniewski1989: Ile z tego odpada na schody?