Wpis z mikrobloga

@The_Rainman hot endy, tacki... Pomyśl w przyszłości o całym extruderze. Na H2D okazalo się to must have. Dokupilem też zestaw małych imbusów. I oczywiście IPA.
  • Odpowiedz
Jakieś build plates czy inne dodatki?

@The_Rainman: nic poza filamentem i zestawem startowym narzędzi co dostałeś nie jest potrzebne, jak sie wdrożysz to sam zauważysz czego ci brakuje
  • Odpowiedz
@The_Rainman: po prostu zacznij drukować, sam z czasem zauważysz czy czegoś potrzebujesz.
Dużo ludzi kupuje drukarkę, ale zamiast hobby "drukowanie" rozwija hobby "drukarka".
  • Odpowiedz
@The_Rainman: @brh77604 ta, nie daj sobie wmówić że czegos potrzebujesz, to jest dla sojarzy z nadmiarem kasy te wszystkie build platy, jakieś dysze, ekstrudery i inne cuda (to już nawet nie jest dla entuzjastów bo takiej ślepej konsumpcji rodem z reddita nie nazwałbym entuzjazmem), zakładając że nie będziesz drukował 24/7 jakiś syf z makerworlda to zestaw startowy wystarczy na długo, smar chyba dodają, jakiegoś imbusa pewnie nawet masz ale
  • Odpowiedz
@The_Rainman: Klej do build platów. W sztychcie, albo w sprayu. Przydałby się też jakiś hotend ze stali hartowanej.
Ale tak prawdę powiedziawszy wszystko wyjdzie w praniu.
Jak masz AMS2 to suszarka Ci chyba nie będzie potrzebna.
A i jeszcze worki próżniowe z pompką. PLA i PETG tak bardzo nie wchłaniają wilgoć z powietrza, ale jeśli przez pół roku będzie Ci to tak leżeć, to w końcu wciągną trochę wilgoci z
  • Odpowiedz
@The_Rainman: dostaniesz podstawowe narzędzia (imbusy), trochę preparatów typu smar na początek i nawet pewnie jakieś próbki filament. Kup filament, izopropanol i bezpyłową szmatkę żeby sobie jak zapalucjujesz stół przetrzeć a potem drukuj. Całą resztę dokupisz jak będziesz faktycznie czuł potrzebę.
  • Odpowiedz
Mirki kupiłem pierwszą drukarkę. Wybór padł na bambu lab p2s combo. Teraz pytanie do was, czy kupić coś odrazu do tego? Jakieś build plates czy inne dodatki?

@The_Rainman: do druku pla i petg bardzo polecam supertack cool plate.
  • Odpowiedz
  • 0
@kromeczek: @golbot @brh77604 @darz @Polinik @kromeczek @Chrystus @Podstarzaly_Mandalorianin @JestemKaspi @Kryspin013

Ogólnie to na bank będę trochę pierdół drukować typowych do domu xD ale mam pomysł na to co drukować "przemysłowo" wybór padł narazie na taką drukarkę, bo chce sprawdzić czy to będzie miało rację bytu i pomysł wypali. Jeśli na początku coś wypadli, to całkiem możliwe, że będę drukował prawie, że
  • Odpowiedz
@The_Rainman: P2S chyba ma tak samo jak P1S, czyli nie ma ogrzewanej komory. Bardziej nadaje się do drukowania PLA, PETG czy TPU. I tutaj czytałem, że można dokupić ogrzewanie samej komory.
  • Odpowiedz
@The_Rainman:
- Textured PEI plate (nie wiem czy jest w zestawie, ale na tym drukuję 95% rzeczy)
- różne filamenty aby zobaczyć jak wyglądają w praktyce (głównie PLA, trochę PETG i próbkę ASA) w jak największej ilości kolorów - polecam też PLA silk/rainbow/glitter - ładnie przekonują różowe do wydatku ;)
- mydło w płynie do mycia płyt
- plastikowa skrobaczka do płyt -

I to wszystko... Resztę sam się przekonasz
  • Odpowiedz