Wpis z mikrobloga

Już któryś raz trafiam w #krakow na zgłoszony w #yanosik jako kontrola prędkości patrol straży miejskiej, która jedynie kontroluje gruzy wjeżdżające do SCT. Chyba robią to ci sami ludzie, którzy zgłaszają patrol policji spisujący żula pod sklepem 50 metrów od drogi.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: wystarczy popatrzeć na komentarze na FB pod pejami o motoryzacji żeby zobaczyć, że wspólny mianownik jest naprawdę nisko. Wśród samochodziarzy, szczególnie tych zawodowych, można znaleźć pełno ameb.
  • Odpowiedz
@goferek: po co Ci janosik? Jak jeździsz zgodnie z przepisami to nie jest potrzebny, a jak jeździsz niezgodnie to bądź facetem a nie p---a i licz się z konsekwencjami

@skorpion666: odpowiadam: po to, żeby nie dostać mandatu w miejscach z debilnymi ograniczeniami, gdzie psiarni chodzi wyłącznie o wpływy z mandatów i wyrabianie norm, a nie bezpieczeństwo.

Widać, że albo nie masz prawka, albo jesteś niedzielnym kierowcą, skoro tego
  • Odpowiedz
@goferek: i dobrze trzeba zgłaszać ja będę robił mapki gdzie są wjazdy gdzie kamery i gdzie lubią stać. Strefę należy j---ć. Jako koń trojański tej strefy będę znajdywał każdy słaby punkt tego gówna
  • Odpowiedz
@bugg: Policji brakuje tam gdzie rzeczywiście jest niebezpiecznie, za to regularnie obstawia miejsca-pułapki, gdzie łatwo wystawić mandat. Trochę nie dziwne, bo potem przychodzi taka ofiara z wykopu i ich jeszcze broni: jesteś wzorowym, grzecznym niewolnikiem, władza takich uwielbia xD
  • Odpowiedz
@bugg: no tak, bo oczywiście istnieją dwie możliwości:
- albo kierowca jeździ przepisowo: przez całe życie i tysiące kilometrów NIGDY nie przekroczył prędkości, ZAWSZE zatrzymuje się do absolutnego zera przed znakiem stop albo zieloną strzałką
- albo należy do husarii drogowej, bo zdarza mu się jeździć trochę ponad limit, a czasami (szczególnie w debilnych miejscach) nie zatrzyma się do zera przed zieloną strzałką xD

Dwie skrajności, nic pomiędzy, zero. Tak
  • Odpowiedz
Jak to jest, że przez kilkanaście lat jazdy nigdy nie zatrzymali mnie w miejscu "do robienia pieniędzy"? Ba, nigdy nie zatrzymali mnie na drodze. No ale widocznie potrafię jeździć i mam świadomie prawo jazdy. Polecam, to bardzo wygodne.

@bugg: bo jeździsz 500km rocznie, albo w ogóle nie jeździsz? xD A jak teraz napiszesz, że jeździsz dużo, ale NIGDY nie złamałeś ŻADNEGO przepisu, to nawet fajnie, bo taką brednią możemy zakończyć
  • Odpowiedz
@bugg: ewidentnie tak jest, jesteś albo nastolatkiem żyjącym w świecie fantazji, albo niedzielnym kierowcą który zdanie o realiach ruchu drogowego opiera na chłopskim rozumku xD

To skoro tak bardzo bronisz przepisów, to stosuj się do nich grzecznie kundelku, bez wyjątku, zamiast płakać w Internecie. Zesrałeś się bo ktoś głośno mówi o tym, co (jak sam przed momentem przyznałeś) robisz sam regularnie xD Nie wiem czy to głupota czy hipokryzja,
  • Odpowiedz
po co Ci janosik?

@skorpion666: jesteś jakimś przygłupem czy co?

Yanosik to nie tylko kontrole

Yanosik to informacje o robotach drogowych, to informacje o wypadkach, o samochodach na poboczu. A i nie ma człowieka który nigdy, nawet przypadkiem prędkości nie przekroczył.
  • Odpowiedz
@skorpion666 ty to z tych co nie nosili maseczek jak zarabiali ale nosiłeś jak kazali? I do lasu nie wchodziłeś a jak się zdarzyło że patrol 20zl mandatu dał bo się szło w parze to przyjmowałeś mimo że każdy sąd to olewał? Xd
  • Odpowiedz
@Eremites: nie, a co? Lubisz sobie szybko pojechać? Lubię jak taki down mnie wyprzedza i na lewy, a potem go wyprzedzam jak dojeżdżam do świateł z regulaminową prędkością. Albo jak zmienia pas 8 razy, żeby wylądować jedno auto przede mną xd
  • Odpowiedz