Aktywne Wpisy

lubie-sernik +305
Doleciałem dziś do #bangkok i miałem mega przywitanie.
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
źródło: 1000056382
Pobierz
smuteczek2000s +46
Nie wiem jak mogłam ważyć 14 kg więcej... teraz j jest najlepsza forma od lat.
#odchudzanie #chudnijzwykopem
#odchudzanie #chudnijzwykopem
źródło: 1000018977
Pobierz

#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
źródło: G9K5aplW8AAnYok
Pobierz@dr_papieros: Czyli wszystko co towarzyszyło ludziom w okresie boomu demograficznego w Polsce.
No i tak kręci się to życie sobie bez sensu, od wakacji do wakacji, które już stały się rutyną, a nie odskocznią.
@dr_papieros: @whos_your_daddy_snakegirl @odgrzybiacz To p---------e wała. Tylko snakegril ma rację. Wychowanie dziecka jest bardzo ciężkie, a dodatkowo system emertytalny sprawia, że jest skrajnie niesprawiedliwe.
Obecnie nie ma żadnego powodu, żeby mieć dzieci.
A tak btw. to mamy najlepsze czasy do życia ever. Jeszcze ze 100 lat temu luksusem było codzienne branie
@corsa900: znajomi wydają na pieska więcej niż na ja dziecko (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Simfecstio: jeszcze może być tak, że jak najbardziej za dzietność odpowiadają warunki finansowe - tylko ta korelacja jest odwrotna, tj. im lepsze warunki finansowe tym mniejsza dzietność
@Pawel993: Co wliczasz w to 60 tyś zł?
Chodzi mi o to jak wzrósł nakład potrzebny do wychowania dziecka, i mówię tu zarówno o nakładach finansowych jak i czasowych. Kiedyś dziećmi zajmowali się dziadkowie, a do tego przedszkola i żłobki były darmowe i łatwo dostępne. Starsze rodzeństwo zajmowało się młodszym. Pierwszoklasiści wracali z szkoły sami, w domu nawet nie
@Chris_Karczynski: proste, Ci którzy nie mają dzieci pracują do 75. Ci którzy mają minimum dwójkę idą na emeryturę w wieku 55 lat. To rozwiąże problem ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Wniosek: Jest wiele czynników, ale najważniejsze jest nastawienie społeczeństwa (najlepiej z udziałem państwa)