Aktywne Wpisy

zajsty +134
W 25 kolejce Harry Kane poza kadrą meczową z powodu kontuzji łydki.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL25
Pobierz
haha123 +14
Panowie ja nie wiem czemu tutaj jest taki zmasowany atak na @tom-ek12333 bo co, bo nie jest hazardzistą jak większość tagu?
Chłop sobie gra ostrożnie, ma pozycje, jak uważa że jest za drogo to nie gra i tyle.
Ale nie robi jednego. Nie wierzy w wieczną hossę i nie robi fikołków myślowych, co już się tagowi widocznie nie podoba, bo jak ktokolwiek może mieć inne zdanie niż święta hossana na wieczność amen
Chłop sobie gra ostrożnie, ma pozycje, jak uważa że jest za drogo to nie gra i tyle.
Ale nie robi jednego. Nie wierzy w wieczną hossę i nie robi fikołków myślowych, co już się tagowi widocznie nie podoba, bo jak ktokolwiek może mieć inne zdanie niż święta hossana na wieczność amen

Odkryłem nową funkcjonalność w moim laptopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Diodą na klapie mogę nadawać komunikaty przy pomocy kodu Morsea, a nawet wezwać pomoc.
źródło: video
Pobierz@a7c8: Znalazłem skrypt i odpala się z systemu thinkmorse.
źródło: video2
Pobierz# A Bash script for blinking the ThinkPad lid LED in Morse code
# Copyright (C) 2025 Arda Yılmaz
#
# This program is free software: you can redistribute it
ale Gemini w Pythonie napisało natychmiast. co prawda tylko błyska ale sobie już resztę (MOrsa) można dopisać
(Uwaga wersja Windows)
import ctypes@ochucki: pomoczy, utkłem w Vimie
Pod warunkiem wywołania przez skrót klawiszowy typu ctr+alt+del :D
Trzeba mieć kernel ze skompilowanym tym Triggeeem i jakąś diodę. Trzeba szukać czy coś jest w /sys/class/leds
Tu jest przykład dla komputerka Onion Omega, ale to zadziała z każdym linuksem o ile jest ten Trigger dostępny i jakieś wyjście led
https://community.onion.io/topic/305/blinking-morse-code-on-led/2
https://www.kernelconfig.io/config_leds_trigger_heartbeat
Dioda miga w rytm bicia serca, ale to nie wszystko. Im bardziej system d------y zadaniami(load_avg) tym rytm bicia serca szybszy. Mały detal a fajny