Wpis z mikrobloga

2.5 roku temu zwolnili mnie z krypto startupu (#androiddev here), płacili dobrze bo $11k/msc ale po tym już miałem troche dość pracy dla innych i postanowiłem pójść all-in i zostać #programista15k na swoim

long-story short, udało się i teraz żyję głównie z moich aplikacji, na screenshocie jedna z nich (slonoise.com), zarabia jakieś $1k+/msc

w szczytowym momencie zarabiałem $8k/m z moich apek, teraz około $2-3k/msc i buduję dalej

zastanawiam się czy kogoś interesuje mój proces i jak do tego doszedłem

dajcie plusa jak chcecie usłyszeć więcej
mdfk - 2.5 roku temu zwolnili mnie z krypto startupu (#androiddev here), płacili dobr...

źródło: CleanShot 2026-01-03 at 20.17.13@2x

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mdfk: też jestem ciekaw, co prawda raczej nie pójdę we własną działalność w systemach wbudowanych, ale chętnie poczytam na jakimś tagu
  • Odpowiedz
@mdfk: jestem ciekaw, szczegolnie jak poradziles sobie z milionem innych aplikacji, marketingiem agresywnym konkurencji, swoim marketingiem itd.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 5
@Fattek: na początku samo ASO/SEO organicznie, ale ostatnio próbuje Google Ads + ASA, czasami działa czasami tracę kasę
  • Odpowiedz
Mirki chca żebyś zdradził recepte na kase, tutaj zawsze popyt na takie gotowe rady ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cr_7: nie, nie chciałbym pisać apek w androidzie, dobrze mi w Ruscie i C ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie mniej tez myślałem kiedyś, żeby iść na swoje, co prawda nie do końca w systemach wbudowanych, araczej urządzeniach przemysłowych, stąd chętnie bym posłuchał o prowadzeniu
  • Odpowiedz
@mdfk:
W jaki sposób wybierasz pomysły?
Bo apkek (z twojego przykładu) do puszczania szumów jest gigantyczna ilość już od conajmniej piętnastu lat.
Kopiujesz istniejący pomysł i starasz się go ulepszyć czy wystarczy dobry marketing?
  • Odpowiedz
@mdfk: Kiedy sprzedasz nam kurs? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Atak na serio

ostatnio próbuje Google Ads + ASA, czasami działa czasami tracę kasę

U mnie przez ostatnie dwa lata działało to dobrze - każdy miesiąc był na plusie i wracali klienci, ale odkąd wprowadzili AI Overviews, kliknięcia są jakieś drogie i wpada mniej konwersji.
  • Odpowiedz