Wpis z mikrobloga

#alkoholizm #przegryw #lego #filmowyjanusz

Wczoraj leciał w tv film "Powrót do tamtych dni": najlepszy moment to jak ten dzieciak z komputerem mówi, że zestawy lego to lepiej nie dotykać, bo stary z-----e.

Dosłownie mam takiego kolegę (40 lat): kolekcja lego i zakaz wstępu do jego pokoju xD

Może lepiej mieć starego pospolitego alkusa jednak?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyk21: kiedyś tam było, że lego lądowało na półce i dzieci tylko patrzyły bo to było bardzo drogie, niezbyt wielki zestaw to na dzisiejsze było jakieś 1000 zł.
  • Odpowiedz
@cyk21: czy Ty porównujesz dom w którym panują jasne zasady własności niektórych rzeczy do domu z problemem alkoholowym XD?

@Analny_Rozrabiaka: Tam chodziło o to, że ten dzieciak z komputerem również miał innego rodzaju patologię - alkus przynajmniej dziecku lego kupił zamiast robić z klocków dla dzieci trofeum.

Zasada własności gdzie stary zamyka rzeczy przed swoją rodziną to też pato.
  • Odpowiedz
@cyk21: kiedyś tam było, że lego lądowało na półce i dzieci tylko patrzyły bo to było bardzo drogie, niezbyt wielki zestaw to na dzisiejsze było jakieś 1000 zł.

@Qullion: To może u ciebie dzieci mogły tylko popatrzeć, bo u mnie dzieci normalnie dostawały zestawy choć niekoniecznie najdroższe.
  • Odpowiedz
@cyk21: ja nie miałem za wiele lego, kilka dużych, kilka małych, którymi się bawiłem, wszystkimi się bawiłem. Trzy większe i drogie, jeden z nich ma 470 elementów i kosztował 220 zł w 1997 roku co nie było mała kwotą. Jak dostałem lego raz na 2 lata to było dobrze.
Ci co mieli małe zestawy do 100 zł to je rozwalali i budowali coś swojego. Koledzy co mieli lego byli nieliczni.
Qullion - @cyk21: ja nie miałem za wiele lego, kilka dużych, kilka małych, którymi si...

źródło: IMG_20260103_190349

Pobierz
  • Odpowiedz
@cyk21: dziecko nie pobawi się jakąś zabawką kontra z-----e poczucie własnej wartości, brak umiejętności stworzenia w przyszłości normalnego związku, wchodzenia w schemat zbawcy lub samemu zostanie alkoholikiem XD
  • Odpowiedz