Wpis z mikrobloga

✨️ Wybór zawodu w kontekście emigracji
Witam wszystkich serdecznie,

moje pytanie prowadzę na poważne tory.

Chodzę do III klasy liceum ogólnokształcącej szkoły publicznej.

Chcę pójść do szkoły zawodowej, która w moim mieście organizuje bezpłatną naukę zawodu.

Nie wiem jaki kierunek wybrać, ani co może być stabilniejsze, a także elastyczne i na dłuższą chwilę w zawodzie.

Poza tym nie orientuję się, co zmienia się na rynku.

Mam bardzo istotne chęci do pracy fizycznej, zwłaszcza w budownictwie, rolnictwie oraz opiece nad starszymi ludźmi.

Osobiście naprawdę nie znoszę ludzi oraz za żadne skarby nie chcę mieszkać w Polsce.

EDIT: Jak wyglądają praktyki, na kogo mogę się natknąć, czy mogą być dla mnie wyrozumiali? Jeszcze praca w handlówce, gdyż są sklepy. Jest to w dobrze prosperującym mieście powiatowym. Zależy mi na wyciąganiu pieniędzy, spokojnej pracy i dobrych kontaktach z klientami.

Pozdrawiam internautów oraz tagi: #gospodarka #emigracja #emigracjazarobkowa #szkola #praca #robpill #kolchoz #pytaniedlaeksperta #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Pod emigrację to masz kilka ścieżek:

1) Twarde uprawnienia uznawane w całej UE tak samo - prawo jazdy C+E/D. Robota wszędzie i od strzała za lokalne stawki. Zaletą tira jest brak kontaktu z ludźmi o którym piszesz.
2) Umiejętności bez uprawnień, ale bardzo pożądane - wszelka budowlanka lub mechanika pojazdowa.
3) Dyskusyjne są polskie uprawnienia przy celowaniu w rynek zagraniczny - wszelkie koparki, SEPy, uprawnienia na kombajn czy inne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdyscyplinowany-filantrop-36:

Nie wiem jaki kierunek wybrać, ani co może być stabilniejsze, a także elastyczne i na dłuższą chwilę w zawodzie.

@mirko_anonim: zacząłbym od tego co lubisz robić. Wybór zawodu na poprzez kryteria "gdzie więcej płacą", "jak łatwiej wyemigrować" to bardzo ryzykowna ścieżka. Raz że po kilku latach w pracy w zawodzie którego nie znosisz (ale dobrze płaci) to wypalenie/depresja, dwa to rynek się zmienia. Nikt Ci nie powie co może
  • Odpowiedz