Wpis z mikrobloga

@okoboji: zastanawiam się czy nie zrobić mapki na której bym oznaczał wjazd i czy na tym wjedzie pojawiają się kontrole i czy są kamery. Tylko bardziej po 14 stycznia bo ta Stefa może jeszcze głupi ryj sobie rozwalić. Półki co dzielę się tym co sam widzę lub wyczytam w internecie.
  • Odpowiedz
@Lardor

@okoboji: zastanawiam się czy nie zrobić mapki na której bym oznaczał wjazd i czy na tym wjedzie pojawiają się kontrole i czy są kamery. Tylko bardziej po 14 stycznia bo ta Stefa może jeszcze głupi ryj sobie rozwalić. Półki co dzielę się tym co sam widzę lub wyczytam w internecie.

Lepiej zrobić coś na wzór Yanosika. Wiem że już powstała ekipa co ma latać i kamery malować xD
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: Półki co dzielę się tym co sam widzę lub wyczytam w internecie. Na ten moment wiem, że wjazd od Michałowic, brak kamer. To samo wjazd od Zakopianki też brak kamer. Wjazd od Kryspinowa brak kamer. Wjazd od Balic w stronę Olszanicy jest kamera. Wjazd od Skawiny kamera? Straż miejska. Wjazd od strony brzegów brak kamer. I wjazd od strony Balic patrol (chwilowo tylko mam info z neta o tym
  • Odpowiedz
@skorpion666: blokuje troli pro SCT takich jak ty, a nie brak argumentów. Mogę wam ich setki dawać i tak zmieniacie kota do góry ogonem. Szkoda czasu na dyskusję z wami cieniasy. Za dużo płatnych troli jest na wykopie szkoda nerwów i czasu na was sprzedajne szmaty nie wiem jak nisko trzeba upaść by bronić SCT płacić to wam za to ładnie muszą. Po prostu robię czysty przekaz bez trolli dlatego
  • Odpowiedz
@jajcek: nie wcale kupiłem auto po 26.06.2025 więc mnie dotyczą i chce sobie kupić diesla albo coś co ma mniej niż euro 4 w benzynie to dotyczą. Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Zaraz to będę czekał jak sąd uwali tą strefę i będziesz skomleć. I tobie podobni co uszami kląskaja. Ale się kiepy pro SCT obudziły na tagu nagle.... Szczerze to nie tyle walka z wiatrakami co z bublem o
  • Odpowiedz
@jajcek: zawsze jak sobie zdaje sprawę że takie durnie istnieją wśród nas, to mi się humor pogarsza. Ale nie moge z nim rozmawiać bo mnie zablokował jak mu brakło argumentów. Chłop musi mieć niezły bałagan pod kopułą.
  • Odpowiedz
@pilovsky: @skorpion666 a co mają kopcicuhy do SCT która sensu w odróżnienia do kopciuchów nie ma xD

Nie powinno być SCT, auta się zużywają Czyiś 30 letni passat do 35 nie dożyje wiec kupi coś nowszego które będzie bardizej ekologiczne. Za 50 lat każdy będzie jeździł elektrykiem jeśli inne nie będą produkowane więc nie ma sensu dla kowalskich tego wprowadzać. Dla automotive to ma sens że od tego roku
  • Odpowiedz
  • 1
@niebadzogrem: No dobra ale ja żyję teraz a nie za dwadzieścia lat i teraz chce mieć czyste powietrze. A że spaliny szkodzą zdrowiu to wiedza na poziomie przedszkola. Ja nie zamierzam wydawać na leczenie nowotworowe całego majątku tylko dlatego że ktoś nie chce dołożyć 5 koła do kupna auta spełniającego normy.

@Lardor Kupiłeś auto nie spełniające normy, po tym okresie wiedząc że wchodzi SCT xDDDD
  • Odpowiedz
@pilovsky: Miałem stare diesle, śmierdzą fakt ale jestem przeciw by zmuszac ludzi do ich zmiany, powinno wyjsć to organicznie.
Tak samo zmieniałem piec węglowy na gazowy bo ten był nielegalny. Wydałem 20k na zmianę instalacji ( piec, zawory, boiler, wkład do komina) i zamiast płacic za 4 tony węgla i mięc w domu 22* płacę 10k i mam 20*C. Nie stać mnie na ocieplenie domu więc no nie jest kolorowo.
  • Odpowiedz
@jajcek: To możemy też iść w skrajność w tą stronę:
palisz fajke w bloku trujesz innych - eksmisja
zmieniasz olej samemu na placu/myjesz auto karcherem - zanieszczyszasz środowisko auto zarekwirowane
nie umyłeś się i śmierdzisz- pręgierz na środku rynku
ktoś powoli wykłady zakupy/zapomniał pieniędzy w biedronce co wpływa na TWÓJ czas i życie, nie wyrabia się społecznie więc łagr.
Ktoś chodzi w obdartych ciuchah - obniża standardy miasta -
  • Odpowiedz
  • 1
@niebadzogrem: Ale po co mamy iść w skrajność. Trochę mylisz skalę i wpływ na zdrowie mieszkańców bo porównujesz tysiące aut codziennie wjezdzajacych do Krakowa emitujących NOxy które każdy wdycha do osoby która sobie gdzieś tak papierosa zapali. Co do wymiany oleju możesz przecież wymienić tylko musisz go oddać do utylizacji, na dzień dzisiejszy nie możesz myć auta używając chemii na publicznym.placu czy nawet u siebie na podjeździe.
  • Odpowiedz
@jajcek: @Lardor @pilovsky Wystarczy poczekać kilka lat i złomki znikną na ich miejsce wejdą bardziej ekologiczne złomki. Zmiana auta bo truje NOXem,CO2, PM2 i w jakimś stopniu wpływa na wzrost raka innych chorób wśród wszystich dookoła a wygrzbanie 10/15/20k na auto zagadkę dla wielu mieszkańców i dojeżdząjących to bardzooo duży wydatek. Polacy żyją od 1 do 1, uzbierlai parę lat temu te 10/15/20k na auto nawet że się
  • Odpowiedz