Aktywne Wpisy

hokei00 +190
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz
yahoomlody +21
Mam zamiar w czerwcu p--------c sie z plecakiem na 2-3 tygodnie do #japonia na samotnego spierdotripa spiac po hostelach i jezdzac pociagiem z miasta do miasta. Jakies rady co jest super polecane do odwiedzenia, zjedzenia?
#podrozujzwykopem #podroze
#podrozujzwykopem #podroze
![20-latek z BMW popisał się driftem w centrum miasta [VIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b9819c98698c7f6b72cae494b1787d01a34727fbda0c807d0817cb985f835264,q80.jpg)

Bo chciałbym tylko by sprawdził czy da się zalogować po SSH hasłem
FAqY7=MZk66k-ob3Rmk( ͡º ͜ʖ͡º)Mam odpalony honeypot SSH i mam dziwne wrażenia po ok. dwóch tygodniach
#linux
Ukradłem pomysł na honeypota z https://github.com/sq5bpf/youpot napisałem od zera po swojemu, ale tylko dla SSH, dodałem logowanie całej komunikacji. I tak maszynki z LibreELEC z całego świata kontaktują się z moim honeypotem używając tego hasła i się okazuje że
- name: Kill malwarehosts: all
gather_facts: no
tasks:
(root dopuszczony do ssh)
konkretna dystrybucja LibreELEC albo jakieś chinskie boxy z kodi
Niestety jest daleko więc więcej nie poradzę.
@assninja: albo po prostu chińskie cybersec - u nich standardem jest ustawianie jakiegoś, wszędzie tego samego root hasła na SSH, patrz np
odkurzacze od 3i robotics z hasłem 3irobotics
(Pozdro dla wszystkich z chińskimi routerami używających rzeczy z aliexpress nie siedzących
Mają wszystko: od konfiguracji twojego AP do natężenia światła.
A co śmieszniejsze ten gościu mówił: tam jak wół stoi w umowie gwarancyjnej dołączonej do sprzętu że to robią.
Ludzie to kupują
@dziki-wienczyslaw: mam telewizor Samsunga, był w VLANie który nie ma dostępu w ogole do WANu - dosłownie floodował sieć requestami i musiałem go wypiąć z WiFi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mvmxks: Jak odpalałem u rodziców TV to mi się komórka rozgrzała od pompowania danych więc rozumiem ten ból.
Bo tak są też prawdziwe raspberry pi z odpalonym libreelec. Ale to pewnie jakaś wersja z chińskiego odpowiednika xda-developers XD nie podejrzewam samej czystej dystrybucji o takie backdoory, ani o używanie upnp do otwarcia ssh ze wszystkich rzeczy
@assninja: to chyba najlepsze wytłumaczenie, zwłaszcza, że (o ile snę nie mylę) niektóre ISP dawały starsze routery które tego nie blokowały. Z resztą do teraz od ISP dostałem router ZTE, który o ile się nie mylę miał zaimplementowane uPnP i żeby ten szatański pomiot włączyć, wystarczyło zaznaczyc radio boxa.
ip n. Wydaje mi się że to mogą być po prostu mini serwery które można sobie wynająć, czemu więc mają FriendlyELEC a nie jakiś czysty debian itd to nie wiem@assninja: a to nie są te serwery, na których można hostować różne usługi typu właśnie libreelec, mealie itp? Nie mogę teraz znaleźć jak się to nazywało