Aktywne Wpisy

Jak by wyglądało otwarcie igrzysk w Polsce? Jaki program artystyczny? Kto by występował?
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026

Pakulsky +279
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
K---a, wchodzę na forum inwestycyjne, typowy wątek:
„Mam 50k zł, w co walnąć, żeby rosło? Akcje, ETFy, crypto, złoto, może lokata?”
I co się dzieje? Zamiast normalnych odpowiedzi, to wygląda jakby się tam zlecieli wszyscy j----i hipisi po ayahuasce.
Pierwszy z brzegu:
„Zainwestuj w siebie, bracie ”
Drugi:
„Podróże! Spakuj plecak i jedź w świat, to najlepsza inwestycja w życiu!”
Trzeci już wrzuca fotkę z hamakiem w Tajlandii:
„Ja z 30k zrobiłem rok w Azji i nie żałuję ani grosza. Pieniądze przyjdą same, jak się otworzysz na wszechświat.”
Czwarty:
„Kup bilet w jedną stronę do Kolumbii, tam poznasz prawdziwe życie.”
K---A MAĆ, TO JEST FORUM O INWESTOWANIU, NIE GRUPA WSPARCIA DLA DEPRESSYJNYCH BACKPACKERSÓW.
Typ ma 50 tysięcy, chce je pomnożyć, a nie p-----------ć na bilety, hostele i sraczki w Indiach.
A najgorsze, że ten gość to często introwertyk. Ja p------ę, ja jestem introwertykiem.
Jak mi ktoś w windzie powie „dzień dobry”, to już mam atak paniki i planuję przeprowadzkę na inny kontynent.
Ja mam fobię społeczną na poziomie „nie zamawiam pizzy przez telefon, bo się spocę”.
A wy mi tu: „Leć sam do Wietnamu, poznawaj ludzi, wychodź ze strefy komfortu!”
Ze strefy komfortu? Ja w swojej strefie komfortu MAM KOMFORT.
Siedzę w domu, w kapciach, z kubkiem herbaty i portfelem, który rośnie.
A wy chcecie, żebym go spalił na lot do Bangkoku, gdzie będę spał w pokoju z 12 randomami, którzy chcą „pogaduhnąć o życiu” o 3 w nocy.
Ja nie chcę gadać o życiu. Ja chcę procent składany.
Ja chcę dywidendy co kwartał.
Ja chcę patrzeć, jak saldo rośnie, a ja nawet nie wstaję z fotela.
Ale nie. Lepiej wysłać introwertyka z lękiem społecznym na samotną podróż dookoła świata. Genialne.
Za rok wróci bez grosza, z PTSD po tysiącu small talków i będzie pisał nowy wątek:
„Straciłem wszystko na podróżach, jak teraz odbić finansowo?”
I wtedy ten sam debil odpisze:
„Zainwestuj w siebie, bracie.”
No k---a, inwestowałem. W bilet lotniczy. I w terapię po powrocie.
Dajcie spokój z tymi podróżami.
Jak ktoś chce jechać w świat – niech jedzie.
Ale jak ktoś pyta o inwestycje, to dawajcie mu inwestycje,
a nie p---------e o „doświadczeniach, których nie kupi się za pieniądze”.
Bo wiecie co? Doświadczenie, że zostałeś okradziony w hostelu w Kambodży,
też się nie kupi za pieniądze. Dostajesz je gratis.
1,5
Simplequestion jasno daje do zrozumien8a, że podróże go nie tylko nie interesują, a nawet stresują. A ty wyjeżdżasz z tekstem: dobrze łączyć jedno z drugim bo na starość bla bla. W ogóle nie przyjąłeś do wiadomości, że ktoś nie czerpie z tego przyjemności i nie chce tego robić. Co więcej, na starość c--j go na pewno będą obchodzić podróże. Po prostu spora grupa ludzi nie
@simplequestion: To nie jest introwertyzm, tylko spierdzielenie umysłowe.
@simplequestion: Jeśli ktoś serio pyta ludzi w internecie w co zainwestować oszczędności życia na które harował dekadę, bo mu się nie chce nawet zrobić researchu to to jest:
A) debil
B) owieczka do ogolenia
C) introwertyk to na szarym końcu xd
@Hfishman1: od dawna powiadam - żyć trzeba tak, że jeśli zostanie nam z jakiegoś powodu do śmierci 3 miesiące to nie będziemy sobie pluli w brodę z powodu
1) ryzykujesz wszystko na chybił trafił i liczysz na szczęście od losu, dzięki czemu zostajesz milionerem
2) oglądasz masę materiałów na YT, czytasz książki i śledzisz różne strony internetowe związane z inwestowaniem, dzięki czemu sam nauczysz się
Eee mówisz tak bo pewnie masz źle doświadczenia z podróży xdd a podrurze rurzne som bracie
@simplequestion: I tu jest Twój problem chłopie. Problem właściwie całej obecnej Zachodniej Cywilizacji.
Ty byś chciał sobie 50k zaparkować na jakimś ETF, kliknąć na komputerku 3 przyciski i patrzeć jak trawka rośnie.
Ale trawka nie rośnie sama. Nigdy nie rosła. Wall Street to najgorsze co przytrafiło się ludzkiej
źródło: Gangi-Nowego-Jorku-2002
Pobierz