Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +986
Mirki, byłem u dermatologa. Prywatnie, 400 zł / 15 minut, standardowo. Wchodzę, pytam o znamiona – pan doktor łaskawie zerka, mruczy coś pod nosem, zero konkretów, atmosfera jak na przesłuchaniu. No ale skoro już siedzę u DERMATOLOGA to pytam jeszcze o skórę głowy i włosy. Odpowiedź zdawkowa, ledwo dwa zdania.
Idę zapłacić. Rachunek: 600 zł. Ja zdziwiony mówię że wizyta kosztuje 400 zł, a pani na recepcji na to że pan doktor wpisał
Idę zapłacić. Rachunek: 600 zł. Ja zdziwiony mówię że wizyta kosztuje 400 zł, a pani na recepcji na to że pan doktor wpisał

Salido +197
Minął 4. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-56
Pobierz

- Spółkę znam dobrze, sam płace kilka stów miesięcznie do vercomu od grudnia.
- Z minusów to musiałem przenieść domeny do OVH, bo zrobili się chamsko drodzy. Natomiast drogi model działa na HOME.PL, wystarczy zobaczyć ich KRS (chore zyski)
- 35 mld euro GMV (to więcej niż Shopify na całą Europę) dla ich CMSów pokazuje, że tam można mnożyć przychody synergią (niech wejdą np. ze swoją bramką płatniczą na preste, promocja mailerlite w addonsach itd. itd.) Prestashop to głównie zachód.
- Dwernicki jest ambitny gość, zakładam, że jeszcze mu się bardzo chce.
- market cap 3.2 mld vs 25 mld CDProjektu. Wiadomo CDR czeka na gry, ale obecnie przychody są na podobnym poziomie
- mniejsze stopy, mniejsze odsetki, w 2026 będą kolejne obniżki (a przynajmniej jedna)
Jest szansa na market cap na poziomie ASSECOPOL, a więc long term pomnożyć wycenę razy 5/6.
Docelowa pozycja: 300 000 zł. Choć pewnie jak z LUNR - będę grał na podbitki, uśrednianie i będę sobie skubał po 5% zysku co jakiś czas.
#gielda
źródło: image
Pobierz