Wpis z mikrobloga

Kupuje na górce. Natomiast mam sporo kasy na uśrednianie i na tym papierzem zrobie kolejne 40% w rok.

- Spółkę znam dobrze, sam płace kilka stów miesięcznie do vercomu od grudnia.
- Z minusów to musiałem przenieść domeny do OVH, bo zrobili się chamsko drodzy. Natomiast drogi model działa na HOME.PL, wystarczy zobaczyć ich KRS (chore zyski)
- 35 mld euro GMV (to więcej niż Shopify na całą Europę) dla ich CMSów pokazuje, że tam można mnożyć przychody synergią (niech wejdą np. ze swoją bramką płatniczą na preste, promocja mailerlite w addonsach itd. itd.) Prestashop to głównie zachód.
- Dwernicki jest ambitny gość, zakładam, że jeszcze mu się bardzo chce.
- market cap 3.2 mld vs 25 mld CDProjektu. Wiadomo CDR czeka na gry, ale obecnie przychody są na podobnym poziomie
- mniejsze stopy, mniejsze odsetki, w 2026 będą kolejne obniżki (a przynajmniej jedna)

Jest szansa na market cap na poziomie ASSECOPOL, a więc long term pomnożyć wycenę razy 5/6.

Docelowa pozycja: 300 000 zł. Choć pewnie jak z LUNR - będę grał na podbitki, uśrednianie i będę sobie skubał po 5% zysku co jakiś czas.

#gielda
pomaranczowa_malpa - Kupuje na górce. Natomiast mam sporo kasy na uśrednianie i na ty...

źródło: image

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pomaranczowa_malpa: nie lepiej Vercom i Shoper? w tym roku imo większy potencjał. Cyber Folks wydają się być bardziej bezpiecznym papierem, ale taki Vercom jest w dwuletniej konsoli (czekamy na akwizycje, co zapowiadali), a Shoper powinien dużo zyskać po zakupie Presty (co nie będzie kosztem dla Shopera, a dla Cyber Folks)
  • Odpowiedz
@Prince69: dokładnie, ja znów mam do czynienia z shoper i wiem, że mają duży potencjał do podwyżek i ubrania tortu odnośnie automatyzacji sprzedaży na wielu płaszczyznach (Apilo)
  • Odpowiedz
@pomaranczowa_malpa: ja na co dzień mam styczność z Zenboxem który też należy do C_F i nie znalazłem hostingu który miałby lepszą obsługę klienta niż Zenbox. Też mam sentyment do tej spółki przez to, że sam korzystam z ich usług.
  • Odpowiedz