Wpis z mikrobloga

jak macie rozwiazane odbiory smieci w firmy? mala firma, ktora generuje bardzo malo odpadow, a i tak musze miec 5 konenerów 120l: bio, zmieszane, papier, szkło itd itd. macie umowy z gminnym zakładem oczyszczania miasta czy z zewnętrzną firmą? rozumiem, ze nie jestem skazany na spółke gminną, mogę znaleźć inną firme, ktora odbiera odpady? generuje ich naprawde bardzo mało, głównie folia i tektura. wystarczyłoby raz na kwartał. niestety z tego, co się orientuje nie ma mozliwości całkowicie zrezygnować z odbioru odpadów komunalnych firmowych. ktoś doradzi jak to zrobić najniższym kosztem? miesięcznie są to kwoty ok. 150 zł. dla kogoś może mało, ale widząc jak sa wyrzucane nomen omen do śmieci, dlatego, ze nie wykorzystuję ilościowo tych pojemników.

#biznes #jdg #wlasnafirma #smieci #dzialalnoscgospodarcza #firma #prawo
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@presburger: Nie ma takiej możliwości, abyś mógł zrezygnować. Natomiast na pewno możesz zmienić częstotliwość wywozu i ilość pojemników, wówczas opłaty spadną.
  • Odpowiedz
@presburger: jakie miasto? Ja ze swojej perspektywy widze odbiory odpadow jako totalna bzdure i korupcje. Zazwyczaj mialem umowe tylko na jeden kontener zmieszany, a wywalalem wszystko jak leci w ilosci x5 dajac w lape przy odbiorze smieci
  • Odpowiedz
  • 1
@bitkoin male miasto powiatowe. dostalem wycene z prywatnej firmy wyszlo 50 zl taniej, ale odbiory niektorych kontenerow np 4x w tygodniu a ja potrzebuje tylko raz i okazuje sie ze 4x to minimum, czyli mam płacić a oni nie beda mieli czego zabrac. absurdem jest ta segregacja a za smieci placimy i bedziemy placic coraz wiecej.
  • Odpowiedz
@presburger: doslownie teraz minalem sie na swoim osiedlu ze smieciarka, stary woz z paka kontenerem, wszystkie kolory po kolei polecialy na jedna kupe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz