Wpis z mikrobloga

Minister sprawiedliwości Waldemar Żurek kończy przygotowania do wydania rozporządzenia, które wyznaczy kilkanaście specjalistycznych prokuratur do ścigania przestępstw motywowanych nienawiścią, w tym na tle narodowościowym, religijnym oraz propagowania totalitaryzmów.

Regulacja wejdzie w życie w lutym 2026 r.

Jak tam gaśniczaki? 🧯 Jak tam @Metris -y?
Obleciał was strach? XD

https://wykop.pl/link/7862607/efekty-dzialan-szerokiego-frontu-gasnicowego

Źródło rp

#ukraina #rosja #onuce #kacapy #konfa #bekazkonfederacji #konfederosja #polityka
delulusional - Minister sprawiedliwości Waldemar Żurek kończy przygotowania do wydani...

źródło: gasnica-znak-przeciwpozarowy-ppoz-ba007-4800-92-310-310-0

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@delulusional: niech wykorzystuje swój czas bo potem to on będzie ścigany przez tych samych prokuratorów nie mając immunitetu. W sumie mi zaimponował rzuceniem się na ślepo na taki etat, jest albo bardzo ideologiczny albo głupi zupełnie jak babcia Kasia która płacze że musi płacić grzywny.
  • Odpowiedz
  • 348
@delulusional: teraz żeby było jasne:

1. Narobiliscie brauniarze gnoju w społeczeństwie szczując na kogo się da.
2. Państwo widzi problem i będzie z nim systemowo walczyć.
3. Wy zaczniecie wyć gdzie jest Wolność Słowa.
4. Ale trzeba było nie zaczynać, bo teraz pora wziac odpowiedzialność za swoje słowa. No ale rubelki nie
  • Odpowiedz
  • 30
@trach:

Postkomuna wraca do korzeni. Co dalej? UB i katownie dla opozycji?

o tym właśnie pisałem w komciu powyżej. Wystarczyło nie szczuć jak NSDAP na kogo się da. Teraz pora na fafo xD
  • Odpowiedz
niech wykorzystuje swój czas bo potem to on będzie ścigany przez tych samych prokuratorów nie mając immunitetu.

@darek-jg: Najwyraźniej się nie boi.

Może dlatego że zarzuty trzeba jeszcze w sądzie obronić, a Żurek wie że nic na niego nie mogą mieć bo jest czysty.

Zresztą 8 lat rozliczaliście PO i ani jednego zarzutu z tego nie wyszło. Mimo że podobno, według partii są tam sami złodzieje i zdrajcy. Więc daruj
  • Odpowiedz
@trach oczywiście klasyczek, mamy problem który wynika z obcych wpływów podciągnięty przez zdrajców narodu, rząd się bierze do roboty bo to jest faktycznie problem który stanowi zagrożenie dla Polski i się pojawia p---------e że hoho opozycja następna, gdzie wolność słowa.
Brzydzę się takim podejściem.
  • Odpowiedz
@delulusional: nie cieszy mnie to nic a nic, ale panstwo musi w jakis sposob radzic sobie z dezinformacja i szczuciem, bo niestety ruscy, ale tez polscy debile pozyteczni idioci nie spia. a w takim tempie to my za 5 lat wyjdziemy z ue a za 10 rosja nas dojedzie
  • Odpowiedz
@trach: Wiesz co mnie ciekawi? Że taki profesor Bałtroczyk przed wykładami nie musi się nigdy zasłaniać wolnością słową. Nią zawsze za to wycierają sobie mordę łajzy gdy p------ą swoje kłamstwa i manipulacje. Ciekawe czemu.
  • Odpowiedz