Wpis z mikrobloga

✨️ Dziękuję społeczności Wykop za wsparcie

W ostatnim czasie dużo było tu (słusznego) narzekania na Wykop. Ja natomiast chcę napisać coś pozytywnego.

Dziękuję Wam, że tu jesteście. Wiem, że ten serwis obecnie jest cieniem dawnego siebie, ale mimo wszystko ta strona, a raczej ta społeczność, jest na swój sposób unikatowa. Owszem, dużo tu kłótni i sporów, ale są też pozytywne aspekty, użytkownicy nadal potrafią być mili dla siebie nawzajem (przynajmniej niektórzy), nawiązywać ciekawe dyskusje czy tworzyć fajne inicjatywy. Można zasięgnąć tu rady od człowieka, a nie LLMa, pośmieszkować, zaczerpnąć inspiracji muzycznej czy kulinarnej, poczytać jakieś ciekawostki. O wiele mniej tego, ale wciąż coś jest. I szkoda by było, gdyby zniknęło to całkiem.

Co sobie cenię najbardziej to to, że tutaj zawsze ktoś jest. I jakby to głupio nie brzmiało, dzięki Mikroblogowi człowiek nie czuje się aż tak bardzo samotny, wiedząc, że prawdopodobnie doczeka się odpowiedzi na swój #gownowpis lub chociaż sobie coś skomentuje i w ten sposób wejdzie w interakcje z mireczkami i mirabelkami. Zawsze tu ktoś pocieszy, rozśmieszy albo zirytuje. Coś się przynajmniej dzieje, nie ma aż takiej pustki w życiu, skoro w komputerze/telefonie ma się tych ludzi o każdej porze dnia i nocy.

Ubolewam nad tym, że ta społeczność bardzo się skurczyła, ale mimo tego mam nadzieję, że przetrwa... Myślę, że są osoby takie jak ja, które potrzebują swojego miejsca w internecie, a ciężko znaleźć godną alternatywę.

Ściskam.

#przemyslenia #pozdrowienia #20latwykopu #wykop #mikroblog #mirkoblog

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia