Wpis z mikrobloga

@whos_your_daddy_snakegirl: a straci jeszcze więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°) kiedyś jak mi czynszojad chciał podnieść czynsz o 200 zł to mu próbowałem wytłumaczyć że mu się to nie opłaca, bo więcej straci jak nie wynajmie przez miesiąc szukając nowego najemcy
nie dotarło i się wyprowadziłem
  • Odpowiedz
@Menel-san

@whos_your_daddy_snakegirl: a straci jeszcze więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°) kiedyś jak mi czynszojad chciał podnieść czynsz o 200 zł to mu próbowałem wytłumaczyć że mu się to nie opłaca, bo więcej straci jak nie wynajmie przez miesiąc szukając nowego najemcy

nie dotarło i się wyprowadziłem

U mnie chciał podnieść o 200 zł i też się wyprowadziłem (i tak miałem, bo jestem na etapie kupna),
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: Lepiej tak niż wynająć za pół darmo byle komu i później wydać kilkanaście tysięcy na naprawę mieszkania po najemcy. Wysoki czynsz najmu (za czym idzie zazwyczaj kaucja odpowiadająca jego kilkukrotności) przynajmniej pozwoli zmniejszyć ryzyko kontaktu z patologią.
  • Odpowiedz
Wysoki czynsz najmu (...) zmniejszyć ryzyko kontaktu z patologią.

@Dorianxxx: No tak. Bo największego problemu nie robią ci którzy dowolną kwotę na czynszu są gotowi obiecać, mimo że na tej samej ulicy mają to samo tylko taniej, tylko ci którzy liczą każdą złotówkę bo faktycznie wiedzą że zapłacą :) 500 zł kaucji więcej z pewnością uratuje dupe
  • Odpowiedz
@Dorianxxx

@whos_your_daddy_snakegirl: Lepiej tak niż wynająć za pół darmo byle komu i później wydać kilkanaście tysięcy na naprawę mieszkania po najemcy. Wysoki czynsz najmu (za czym idzie zazwyczaj kaucja odpowiadająca jego kilkukrotności) przynajmniej pozwoli zmniejszyć ryzyko kontaktu z patologią.

Jeśli ktoś nie ma zamiaru płacić, to nie zapłaci niezależnie od tego, czy odstępne wynosi 1000 czy 10 000 zł xD Problem polega na czym innym - wysokie czynsze eliminują z rynku
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: strasznie zastanawia mnie ta agresja wychodków dla ludzi którzy coś posiadają. Mam kilka nieruchomości które wynajmuję, czy łatwo mi to przyszło? Nie, pracowałem między innymi na to cale życie.
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: bez sensu
kogo obchodzi jego ratka
reszta to raczej prawda
mamy obecnie male zainteresowanie najmem ale tez szukamy chaty do kupna i raczej malo sie dzieje a w grudniu mamy inne rzeczy na glowie niz ogladanie mieszkan
wiec tak to wyglada
  • Odpowiedz
@resdf: I co mamy ci się do stóp kłaść i dziękować landlordzie za to że zabierasz młodym mieszkania? Jakbyś był moralnie uczciwy wobec społeczeństwa i miał coś we łbie to byś pakował w giełdę a nie beton, ale to przerasta polskich januszy biznesu bo jak czegoś nie widać to tego nie ma xD
  • Odpowiedz
@resdf

@whos_your_daddy_snakegirl: strasznie zastanawia mnie ta agresja wychodków dla ludzi którzy coś posiadają. Mam kilka nieruchomości które wynajmuję, czy łatwo mi to przyszło? Nie, pracowałem między innymi na to cale życie.

Jasne, że mogłeś na to zapracować i nikt ci nie odbiera wysiłku. Problem w tym, że trzymanie kapitału w mieszkaniach jako lokacie ma społecznie koszt, bo zmniejsza dostępność, podbija ceny i czynsze, a potem wszyscy udajemy zdziwionych, że
  • Odpowiedz
@Arivederczi: kiedyś miałem staż miesiąc w Wawie i chciałem wynająć w sierpniu mieszkanie. Miesiąc i tak pusty, zniknę przed studentami i zapłacę i zniknę. Babsko po drugiej stronie telefonu stwierdziło że na miesiąc to jej się nie opłaca, chyba że zapłacę trzy z góry xD
  • Odpowiedz