Aktywne Wpisy

Jogi4 +12
Dlaczego jak płacę za butelkę wody, to płacę tą zasraną kaucję pieniędzmi, które mógłbym wydać w każdy inny sposób, w każdym innym miejscu. Dlaczego natomiast te pieniądze są "zwrcane" jako bon do konkretnego sklepu, w którym zwram te butelki. Według mnie to i tak jest wymuszenie bo nie mogę wtedy tych pieniędzy wydać jak ja chcę, tylko jestem zmuszony do wydania w konkretny sposób
#kaucja #panstwozdykty
#kaucja #panstwozdykty
gabrysia2137 +1

#heheszki #nieruchomosci #januszebiznesu #polska
źródło: temp_file7399774260193426480
Pobierznie dotarło i się wyprowadziłem
Jakby obnizyl komus cene o 300 zl, to stracilby ledwie 3600 w skali roku.
Glupich nie sieja :)
Jazda do spodu z najemcami! ( ͡º ͜ʖ͡º)
U mnie chciał podnieść o 200 zł i też się wyprowadziłem (i tak miałem, bo jestem na etapie kupna),
@Dorianxxx: No tak. Bo największego problemu nie robią ci którzy dowolną kwotę na czynszu są gotowi obiecać, mimo że na tej samej ulicy mają to samo tylko taniej, tylko ci którzy liczą każdą złotówkę bo faktycznie wiedzą że zapłacą :) 500 zł kaucji więcej z pewnością uratuje dupe
Jeśli ktoś nie ma zamiaru płacić, to nie zapłaci niezależnie od tego, czy odstępne wynosi 1000 czy 10 000 zł xD Problem polega na czym innym - wysokie czynsze eliminują z rynku
Komentarz usunięty przez autora
kogo obchodzi jego ratka
reszta to raczej prawda
mamy obecnie male zainteresowanie najmem ale tez szukamy chaty do kupna i raczej malo sie dzieje a w grudniu mamy inne rzeczy na glowie niz ogladanie mieszkan
wiec tak to wyglada
Jasne, że mogłeś na to zapracować i nikt ci nie odbiera wysiłku. Problem w tym, że trzymanie kapitału w mieszkaniach jako lokacie ma społecznie koszt, bo zmniejsza dostępność, podbija ceny i czynsze, a potem wszyscy udajemy zdziwionych, że