Wpis z mikrobloga

#perfumy Kupiłem kiedyś na tagu odlewke Salarii od Giardino Benessere. Mimo, że wydawało mi się że lubię morskie zapachy to nie do końca podszedł mi ten zapach, idealnie odwzorowany zapach morza nie jest do końca taki porywający. Dzisiaj będąc w Zarze przetestowałem Coastal Salty Forest, teoretycznie zapach bardzo podobny do Salarii, w praktyce bardziej noszalny i ma coś świeżego w sobie co go odróżnia od pierwowzoru, pewnie to eukaliptus, który jest wymieniony w nutach. Uprzedzam, nie jest to bezpieczny blindbuy ani crowdpleaser, ale na pewno to zapach wyjątkowy, wyróżniający się.

A teraz najlepsze, obecnie 100ml CSF kosztuje mniej jak odlewka 10ml Salarii, którą tutaj kupiłem.
czasowstrzymywacz - #perfumy Kupiłem kiedyś na tagu odlewke Salarii od Giardino Benes...

źródło: 1000021633

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czasowstrzymywacz: fakt to bardzo dobry zapach i z braku Acqua di Portofino Sail to imo najlepszy w tym klimacie, dlatego sprawię sobie zapasową flaszkę, dzięki żę przypomniałeś o tej promce, bo niedługo może znowu zniknąć
  • Odpowiedz
@czasowstrzymywacz: Mam mieszane odczucia w stosunku do Coastal Salty Forest. Kupiłem go na poprzedniej promocji Zary, bez jakichś wielkich oczekiwań. Sam zapach otwiera się nutami drzewnymi, żeby przejść przez gamę świeżych nut. Dość szybko osiada i zostaje miks słono-słodkiego zapachu. Ciężko ocenić parametry i trwałość, ponieważ czuję że dość szybko złapałem noseblind na ten zapach. Sam flakon też nie powala - korek jest tandetny, atomizer kiepski. Teraz kosztuje ok. 50
  • Odpowiedz
Uprzedzam, nie jest to bezpieczny blindbuy

@czasowstrzymywacz:

Wiedział co mówi. (,) Kupiłem w ciemno. Moja luba zapytała się, czemu wysmarowałem się tak mocno amolem.
No cóż, może wycofają ten zapach i uda się kiedyś sprzedać na olxie.
  • Odpowiedz
@smokusmok: no przecież mówiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bez obaw, w tamtym roku też na wyprzedaży w Zarze kupiłem zapach, który w sumie nie używałem, później i sprzedałem zarabiając na tym. Poczekaj aż wyprzedaż się skończy i wtedy wystaw w cenie trochę niższej jak regularna na stronie.

PS i nie słuchaj nas, blindbuy to zło ;)
  • Odpowiedz