Aktywne Wpisy

MagicznyMariusz +143
źródło: 1000017298
Pobierz
chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000017298
Pobierz
źródło: images (80)
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
A więc najpierw zacznijmy od kwestii strzelania - niech się ludzie bawią. Niech strzelają na pełnej w tą sylwestrową noc. I niech będzie ona rozświetlona mnóstwem wybuchów. Niech mają frajdę z okazji zmiany cyferki w kalendarzu. Ale niech to robią właśnie w ten konkretny dzień (a właściwie noc), kiedy jest czas na świętowanie. A nie łażą debile tydzień przed i tydzień po nawalając petardami po ulicach o losowych porach, często rzucając ludziom i zwierzętom pod nogi. Powiem, że osobiście mnie to w-----a i wyzywam ich pod nosem od debili za takie zachowanie.
A co do zwierząt - sam mam psa. I szkoda mi trochę było biedaka, widząc jak się chowa i piszczy ze strachu. Zastosowaliśmy w domu pewne środki by odczuwał jak najmniej (daliśmy głośno telewizor aby wyciszyć, opatuliliśmy kocem, w pokoju gdzie przebywał były opuszczone rolety), ale i tak widać było, że się boi. Mimo wszystko wytrzymał jakoś te pół godziny. I każdy zwierzak wytrzyma, chociaż wiadomo, nam właścicielom będzie się na to ciężko patrzeć.
Ale w przypadku mojego psa mam jedynie żal do takich debili o których wspominałem - co łażą poza sylwestrem i rzucają tymi petardami na prawo i lewo. Kiedyś mój pies się tego nie bał, każdy sylwester po prostu smacznie spał mając to gdzieś. Ale właśnie raz przed sylwestrem jak mu za dnia jakieś gnoje praktycznie pod łapy rzuciły petardę to od paru lat boi się panicznie i do dziś mam z nim problem, że potrafi być przerażony nawet na dźwięk motocykla. I ciekawe ile jest takich zwierzaków jak moje.
#sylwester #fajerwerki
Jedyna noc w roku i odrealnieni mają problem.