Aktywne Wpisy

Jak by wyglądało otwarcie igrzysk w Polsce? Jaki program artystyczny? Kto by występował?
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026
#igrzyskaolimpijskie #mediolan2026

daniello87 +52
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Pomogę Ci! Prowadzę Braterstwo.eu, największe stowarzyszenie strzeleckie w Polsce (Organizacja Pożytku Publicznego, KRS 631563). Działamy od 8 lat, mamy ponad 99 tysięcy członków, dostajemy od kilkunastu tysięcy ludzi 1.5% PIT na promowanie strzelectwa i posiadania broni.
Poprowadzimy Cię za rękę od zera do uzyskania własnego pozwolenia na b--ń w 5 miesięcy.
W Polsce zdobycie pozwolenia na b--ń palną, a w efekcie zakup Glocka, AKMa, AR15, strzelby śrutowej, czy karabinu snajperskiego zdolnego do skutecznego trafienia na dystansie 1200m jest łatwe i dostępne dla większości Polaków.
Wystarczy być: dorosłym, niekaranym i zdrowym psychicznie, a także dysponować 2000 zł i cierpliwością na 3-5 miesięcy. Łatwe! Czas to w 99% czekanie, bo realnej pracy jest jakieś 3 dni, reszta to czekanie aż przyjdzie pismo z kolejnego urzędu.
Uzyskanie pozwolenia na b--ń jest prostsze niż prawo jazdy. Łatwiejsze niż zaliczenie semestru na studiach. Mniej wymagające niż znalezienie używanego auta na rynku wtórnym. Co roku robią to tysiące osób i nie wymaga to specjalnych zdolności, znajomości, czy majątku.
Najłatwiejsza droga:
1. Zapisz się na stronie Braterstwo.eu do najtańszej i największej organizacji strzeleckiej w Polsce: 60 zł rocznie i jednorazowe wpisowe 240 zł.
2. Przejdź darmowe, jednodniowe, intensywne szkolenie: Warszawa, Wrocław, Żmigród.
3. Zdaj egzamin państwowy: 400 zł, zdawalność ~92%.
4. Wystąp o licencję: 70 zł, klikasz myszką.
5. Zrób badania lekarskie: psycholog, psychiatra, okulista, lekarz ogólny: 500 zł, nic trudnego
6. Złóż wnioski o pozwolenia na Policję: 494 zł
7. Odbierz pozwolenie na łącznie ok 15 sztuk broni do celu sportowego i do celu kolekcjonerskiego. Możesz z tą bronią strzelać na każdej strzelnicy i kupować wagony amunicji.
Łączny koszt ok 1900 zł.
Łączny czas: 3-5 miesięcy.
Warszawskie możliwości
W Warszawie mamy naszą strzelnicę, dostępną za darmo dla każdego chętnego. Możesz regularnie strzelać, doskonalić umiejętności, próbować dziesiątek modeli broni.
Prowadzimy regularne, bezpłatne zajęcia treningowe, a także coraz więcej zajęć szkoleniowych. Wszystkie są niekomercyjne. Niektórzy więcej płacą za dojazd do naszych aktywności niż udział.
Nasza strzelnica w Stolicy to jedyny w Polsce obiekt, gdzie strzelasz w komfortowych warunkach, z mocną wentylacją, obsługą, tarczociągami i zwykle czystymi łazienkami, a trening jest DARMOWY!
Jeśli mieszkasz w pobliżu naszych obiektów w Warszawie, Wrocławiu, Żmigrodzie, to już po przejściu intensywnego szkolenia praktycznego masz dostęp do regularnych treningów z broni klubowej, nierzadko taniej niż jakbyś miał własną b--ń. Nawet jeśli jakiś domownik kręci nosem na b--ń w domu, możesz szybko nabyć umiejętności używania broni palnej.
Pikniki strzeleckie
W Warszawie organizujemy regularne pikniki strzeleckie, gdzie możesz w niekomercyjnych cenach postrzelać z dziesiątek różnych modeli broni. Sprawdź najbliższą imprezę na stronie Braterstwa, strzelamy w sobotę 03.01.2026 i jest jeszcze parę miejsc. To najszybsza i najłatwiejsza metoda, żeby się przekonać, czy strzelanie to coś dla Ciebie.
Jak pomożemy?
Robimy co się da, żeby procedura była jak najprostsza i jak najtańsza. Szkolimy w kilku miastach, przez cały czas prowadzimy Cię mailowo przez wszystkie kroki.
Publikujemy za darmo kompletne szkolenia: najlepszy i najdokładniejszy kurs na część teoretyczną patentu strzeleckiego PatentStrzelecki.eu, który pomógł już ponad 110 tysiącom strzelców, czy kurs na prowadzącego strzelanie ProwadzacyStrzelanie.eu. Zależy nam, żeby nikt nie miał problemu ze stawianiem pierwszego kroku.
Podejmij wyzwanie, to proste! Na koniec lata postrzelasz już z własnej broni. Dokładnie takiej, jaką możesz obejrzeć w amerykańskich filmach, o ile strzela ogniem pojedynczym. Jeśli tylko udało Ci się przeczytać cały wpis bez zaśnięcia, to dysponujesz odpowiednimi predyspozycjami mentalnymi do strzelectwa :)
W Braterstwie jest ponad 99 tysięcy strzelców z całej Polski, codziennie dołącza kilkadziesiąt kolejnych osób. Dołącz i Ty, zobaczysz dlaczego.
Nieco więcej informacji na naszej stronie: uzyskaj pozwolenie na b--ń z Braterstwem
#bron #pozwolenienabron #strzelectwo #strzelajzwykopem
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No ale ja jestem ruską onucą :) Tylko dlatego, że nie tworzę fikcji o tym, że wszyscy to „praworządni obywatele”.
@telemach20:
@inshallah: mocne słowa w komentarzu do postu, do którego pierwsza odpowiedź została usunięta przez autora :D
Jeszcze zabawniejsze jest to, jak autor nazwał mnie „ruską onucą” tylko dlatego, że miałem czelność skrytykowania pomysłu powszechnego dostępu do broni.
No
@WolnoscRownoscBraterstwo: Szanuję BRT, jestem członkiem, ale pisanie czegoś czego jest absurdalne. Jaka pierwsza, jak mamy ich na forum od groma. Wystarczy odwiedzić wątek o wojnie na Ukrainie. Braterstwo pomogło uzbroić pełno ruskich onuc. Dlaczego nic z tym nie jest robione? Na forum tworzą sobie kółko wzajemnej adoracji, niczym islamiści na zachodzie, co będzie prowadziło do dalszej ekstremizacji poglądów, bo się sami napędzają. Kiedyś może z
Na drodze do uzyskania pozwolenia jest się w zasadzie prowadzonym za rękę, każdy krok jasno opisany. Szkolenia na najwyższym poziomie. Egzamin zdałem bez problemu mimo, że na szkoleniu po raz pierwszy strzelałem z broni palnej.
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja zaczynałem rozmyślać nad taką możliwością, właściwie z czysto ekonomicznych aspektów, lubiłem sobie postrzelać na strzelnicy, w pewnym momencie chodziłem dosyć regularnie i myślałem, że tak będzie lepiej, ale jak się trochę pogrzebie w tych środowiskach, to się nagle okazuje, że większość tych ludzi