Wpis z mikrobloga

Skończone dzieło, składanie prawie 10h bo trochę laik ze mnie - ale niektóre łączenia były tragicznie zrobione. Co do ramki to pleksa do wymiany bo za bardzo odbija dalej nawet z wymianą pleksy koszt takiej ramki to 1/3 tego co sobie życzą w internecie xDD. Ogólnie fajna zabawa jak kogoś interesuje jak +/- stworzony jest bolid. #f1 i taguje #lego bo kiedyś pytałem o wymiar i obiecałem że tagne jak skończe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nairoht - Skończone dzieło, składanie prawie 10h bo trochę laik ze mnie - ale niektór...

źródło: 20260101_164431

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Lewic: masz trzy opcje:
- kupujesz haczyki i wieszasz go na przedniej osi (bardzo słaba bo przednia oś, jest bardzo giętka bo w lego ona działa jak w bolidzie f1)
- na reddicie są wzory klocków do druku 3d i wieszasz go we wpasowane klocki na podłodze (jakbyś kiedyś szukał to 29,5cm od wierzchołka bolidu w RedBullu bo ja szukałem i tylko do ferrari było info xD)
- trzecia pokrywa
nairoht - @Lewic: masz trzy opcje:
- kupujesz haczyki i wieszasz go na przedniej osi ...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-02 194514

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Lewic: dostałem oryginalny zestaw na gwiazdkę - no jest drogi ale powiem tak myślałem że to zwykłe klocki, ale j/w napisałem jak kogoś interesuje budowa danej rzeczy i jest z lego technic to szczerze polecam, tutaj nawet sam tłoki w silniku montujesz które oczywiście działają i ich szybkość poruszania zależy od biegu który wrzucisz, co prawda są 3, a nie 7-8 jak w bolidach ale still - także nie mam
  • Odpowiedz