Wpis z mikrobloga

@michalxd21: nie wiem czy nie rozdawali kiedyś na jakiejś platformie za darmo. Ja też bardzo lubię city buildery, ostatnio się zagrywam w Islanders New Shores, ale zrobiłem sobie przerwę na heroski. Lubię jak gra ma dobry system levelowania i dużo osiągnięć na steamie, jakoś pcha mnie to do przodu bardziej i bardziej się wtedy angażuję niż gdy nie ma osiągnięć wcale.
  • Odpowiedz
  • 0
@Borealny: no tu masz osiągnięcia na steam + osiągnięcia w grze za które odbierasz exp do lvlowania poziomu i jakieś pomniejsze bonusy + rozbudowane drzewko rozwoju do innych benefitów w grze.
  • Odpowiedz
@michalxd21: nieraz tu o niej pisalem. Dowod na to, ze dobrze wprowadzone elementy rogalowe moga zrobic z kazdej gry topke swego gatunku. Jak nie lubie za bardzo city builderow, bo szybko robia sie nudne i proste tak tu zostalo to calkowicie wyeliminowane.
A poziomów trudności tu nie ma 4 tylko 4 + 20 ascension :D
Gra tak naprawdę zaczyna się od 4 w górę. W endgame mamy true roguelike mode,
  • Odpowiedz
@michalxd21: Dzięki za polecajkę, faktycznie przyjemna gra.
W samej budowie miasta przypomina trochę Timberborn (i nawet bobry są), ale Timberborn jest bardziej siermiężny i sandboxowy, a tutaj jest trochę rng, zaplecze z talentami, a regrywalnosć jest elementem gry.
Bardzo przyjemnie zaprojektowane wprowadzenie do gry i mechanik, takie jakie powinno być.
  • Odpowiedz