Aktywne Wpisy
Testomane9 +2
Siemka, w zeszłym roku miałem łącznie ~270 tys. przychodu, 3/4 lata temu wziąłem chwilówkę nietrzeźwy której nie spłaciłem bo się na tym nie skupiałem szczególnie ale przez to wiszę w krd, i nie mogę dostać teraz chwilówki online a potrzebuje pożyczyć trochę pieniędzy >1000. Jest ktoś w stanie podać namiar lub osobiście udzielić pożyczki prywatnej, nie na podstawie zdolności tylko uwiarygodnienia stałego przychodu średnio 15-25 tys co miesiąc przez ostatni rok. Na

maikeleleq +119

Czy Sony RX100 VII będzie ok jako aparat wyjazdowy-wycieczkowy?
Chcę czegoś co da fajna jakość zdjęć, będzie małe i poręczne.
Mam Xiaomi 15T Pro i ten telefon robi serio świetne zdjęcia. Jednak jak odpalę zdjęcia na kompie robione kilka lat temu aparatem Sony a6000 to do dziś widzę różnicę w jakości na korzyść aparatu. Sony a6000 chcę sprzedać bo jest nieporęczny dla mnie, nie korzystam z jego możliwości i myślę nad wzięciem czegoś mega poręcznego do uwieczniania wycieczek i zwiedzania świata.
Ten RX100 VII będzie w porządku?
#fotografia #aparat #aparatfotograficzny #sony #rx100 #zdjecia
Jak chcesz boost jakości to idziesz w bezlusterkowce a nie kompakty
na reddicie masz temat osoby z praktycznie tą samą zagwozdką jak Twoja: https://www.reddit.com/r/RX100/comments/1ky5c1z/considering_the_rx100_vii_for_travel/ ;)
Ten Soniacz to chyba jeden z bardziej oczywistych wyborow w kategorii pro kompaktow obecnie. W gre wchodzi rowniez Canon G7X mark iii, z mniejszym zakresem ogiskowych ale za to z jasniejszym obiektywem (dłuższa ogniskowa to wiadomo, a jasniejszy obiektyw da Ci wieksza jakość w cieniach, przy słabym oświetleniu oraz moze pozwolic na uzyskanie już jakiegos minimalnego (minimlanego w porownaniu z aparatami ApsC czy FF) rozmycia tła - ale takoego
Wiesz co do Ricoha
- on ma obiektyw f2,8 18mm, odp ff 28mm
- jak do a6000 dokupisz f2,8 16mm (odp 24mm dla FF) i nie bedziezz go sciagał to uzyskasz prawie to samo. Aparat bedzie minimalnie grubszy tylko. Jakis minus ale wydasz 800-1000 pln (spokojnie mozesz kupić używke tak btw) a nie 6 tyś
Ricoh ogolnie jest nowszy etc. Ale ja nie wiem czy ta zamiana w kontekscie opcji o ktorej teraz
źródło: i-sony-pancake-sel-16-16mm-f-2-8-sel16f-28
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jeśli potrzebujesz dużego zakresu ogniskowych (24-200 mm w tym przypadku) ORAZ kieszonkowego rozmiaru, to tak. Jeśli nie, to albo zostań przy telefonie (lub zmień na lepszy model) albo ewentualnie idź od razu w bezlustro, gdzie będziesz miał zarówno drastycznie lepszą jakość, jak i wybór obiektywów zależnie od
Ma matrycę APS-C, ale też obiektyw o ogniskowej 28 mm, co daje kąt widzenia będący ekwiwalentem 42 mm dla pełnej klatki. Kąt widzenia ciekawy, ale ryzykowny. Do architektury i krajobrazu może być za wąski. Wielu fotografów tę ogniskową lubi, ale niestety musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Tobie by to odpowiadało. Sensowności filtra dyfuzyjnego nie dostrzegam, ale ponownie, to moja osobista opinia.
Szedłbym
To możesz zrobić na dowolnym aparacie cyfrowym korzystając z opcji kadrowania w dowolnym programie graficznym. Nie widzę tu żadnej