Aktywne Wpisy

thorgoth +75
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +54
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Stopa zwrotu na całym portfelu, tj. akcje oraz obligacje (75:25) wyniosła 16,81%. Sam portfel akcyjny wygenerował stopę zwrotu 22,09%. Przyniosło to papierowy (bo niezrealizowany) zysk wynoszący ok. 55k, całkiem nieźle jak dla mnie.
Nie są to może świetne wyniki patrząc po benchmarkach oraz wynikach innych Mirków, ale jestem z niego całkiem zadowolony. Nie spękałem podczas kwietniowej zwały, nawet dokupiłem wtedy $NVDA oraz $GOOG, które dały zarobić po ok. 100%, ale nie były to jakieś znaczące pozycje, nie miałem wolnej gotówki. Proporcja ETF do akcji w portfelu wynosi ok. 50/50 i wydaje mi się, że to sensowne rozwiązanie, gdyż zakładam, że nie jestem na tyle dobry i mogę przegrać z rynkiem :)
Dziękuję wszystkim tagowiczom za aktywne uczestnictwo, zawsze można pośmiać się albo nawet czegoś dowiedzieć :) A na nowy, 2026 rok, życzę wszystkim wielu sukcesów zarówno w życiu prywatnym, zawodowym i inwestycyjnym.
#gielda
źródło: Wynik 2025
Pobierz