Wpis z mikrobloga

Cierpy to złodzieje!!! Dobrze że jest tani Uber i Bolt!!

Nie korzystam z taksówek, niech złodzieje znikną!!

Tymczasem uberek i bolcik po wykoszeniu większości taksówkarzy z rynku :)

Jeżeli po tej akcji nie dostaną milionowych kar, to oznacza że rządzą nami debile

#polska #uber #bolt #taxi #taxistory
Notabene - Cierpy to złodzieje!!! Dobrze że jest tani Uber i Bolt!! 

Nie korzystam z...

źródło: image_picker_532E05C9-BC7B-4E75-8CED-A2F8E3027FB9-40771-000016FF738197EE

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@theOstry

Ziomuś, jest coś takiego jak stawka maksymalna dla taksówki w Warszawie.

https://um.warszawa.pl/-/nowe-limity-oplat-za-przejazdy-taxi

Zamawiasz taksówkę dzwoniąc do np Ele Taxi i nie mają prawa wziąć więcej niż 10 zł za wejście i 7.50 zł za 1 km podczas jazdy w nocy :) To jest jawne łamanie prawa i mało mnie interesuje czy jest sylwester czy wigilia. Po to są limity ustalone przez urząd miasta, każdy, nawet bolt czy Uber z boku
  • Odpowiedz
  • 3
@theOstry TO NIE MA ZNACZENIA CZY ZADZWONIŁEM CZY NIE. Teraz robicie fikołka bo uber i bolt jawnie łamią prawo i próbujecie jakoś to tłumaczyć, tego nie da się obronić.
  • Odpowiedz
@Notabene: noc sylwestrowa srednio reprezentatywna - jestem w stanie przebolec wysokie ceny na takich jednorazowych strzałach majac przez reszte roku ceny duzo nizsze niz jakikolwiek klasyczny sałaciarz

@kingbruceleekaratemistrz: nie wiem, skąd te dużo niższe ceny bierzesz. U mnie na Śląsku już dawno Uber/Bolt stały się porównywalne cenowo lub nawet droższe niż taksówki. Do tego fatalna dostępność i w praktyce to od dawna, jak nie mam auta, dzwonię po
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: żongluje apkami i prawie zawsze któraś ma promocje. standardowo trasy nocne weekendowe parenascie kilometrów na spokojnie ponizej 50ziko wychodza a zdarzaja sie tez przejazdy za 20pare zlotych. Jak kiedys mi taksiarz pod klubem oferował przejazd to za to samo chciał powyzej 100 - fakt ze celował w narąbanych ludzi ale nadal. tylko to wawa wiec zakladam ze nagromadzenie migrantów wszelkiej masci robi tu robote bo z dostepnoscia tez nigdy
  • Odpowiedz
@Notabene ale to nie taksówka tylko przewóz. Niby. Umawiamy sie na kurs z pkt a do pkt b za taka i taka kwote chociaz uber sobie nabija juz objazdy wiec chyba moga dyktować zmienne ceny ale nie bede sie upierał
  • Odpowiedz
Zaraz poleci zgłoszenie.

@Notabene: no i zajebiscie.
Nie zapomnij dodać do zgłoszenia swojego adresu bo nieroby urzędnicze jak mogą coś uznać za "anonima" to to robią i wtedy zgodnie z prawem olewają temat.
  • Odpowiedz