Wpis z mikrobloga

hur dur, krytykujesz elektryki, a nawet nigdy nim nie jechałeś ( ͟ʖ)

Nie, większość ludzi nie ma problemu z elektrykami, tylko z ich użytkownikami. Jak chcesz oddać się fanatyzmowi, a może nawet sekciarstwu, to idź do kościoła, zajmij się matematyką, fizyką, filozofią albo stoicyzmem, zagłębij się w to, ale dalej rób to tak, aby nie atakować innych.
Robienie świętości z aut elektrycznych tylko zniechęca normalnych ludzi do aut elektrycznych, a zwłaszcza do ich użytkowników.

a Wy co sądzicie? Czy pan Daniel ma rację przepisując zalety spalinówek elektrykom oraz to samo robiąc z wadami? A może my czegoś nie wiemy i na autostradach oraz drogach wiejskich są w krzakach poukrywane gniazdka do ładowania?

#motoryzacja #polskiedrogi #zima #polska #elektryki
Kolarzino - hur dur, krytykujesz elektryki, a nawet nigdy nim nie jechałeś ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
...

źródło: lktrkrbprrr

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

hur dur, krytykujesz elektryki, a nawet nigdy nim nie jechałeś ( ͟ʖ)

@Kolarzino: Widziałem kiedyś dyskusję gdzie odezwał się gość jeżdżący elektrykiem kilka lat który stwierdził że następne auto będzie spalinowe, nie napisał hurr elektryki guwno tylko całkiem rzeczowo. Niemożliwe, złego elektryka miałeś bo rużne som, źle używałeś że nie wiesz jak korzystać z zalet, te wady to nie wady a tak w ogóle
  • Odpowiedz
  • 7
Daniel sobie wkręca

@KarmelkowyZubr: w kryzysowej sytuacji w szarą, zimową noc Daniel odpala panele słoneczne na dachu jego auta i ładuje 21.37% w 8:08 min. a Ty jak frajer dzwonisz po szwagra, żeby Ci paliwo w kanistrze przywiózł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kolarzino “godzina ładowania z głupiej siły da ci 50km” xDDD mordo, w kryzysowej sytuacji ładuje się na stację, w 5 minut mam 600km zasięgu i s--------m gdzie pieprz rośnie xDD Ogólnie jestem samochodziarzem, kocham spalinówki, uwielbiam silniki, ale jakbym mieszkał w mieście to kupiłbym jakiegoś nissana leaf czy inna hondę e dla czystej wygody i redukcji kosztów, o ile miałbym to gdzie ładować, ale do tego MUSISZ mieć auto spalinowe jeśli
  • Odpowiedz
@Kolarzino: Gdzie tutaj jest atak? Gość po prostu napisał komentarz pod przyjętą przez siebie tezę.

Czy większość ludzi nie ma problemów z elektrykami? Być może, ale w takim wypadku mniejszość, która ich nienawidzi jest bardzo głośna. Skoro jesteś w temacie wczorajszej śnieżycy, to bez problemu znajdziesz komentarze oszołomów, którzy krytykują samochody elektryczne właściwie bez żadnego kontekstu, więc zakładam, że komentarz na Twoim zrzucie ekranu jest niejako odpowiedzią na widoczny trend.
  • Odpowiedz
@Kolarzino: ciekawe czy gościu wie że rezerwa się zaświeci gdy zostaje około 100 km zasięgu, a taniec można też wcześniej bo nie ma zakazu tankowania gdy rezerwa się nie świeci.
Sam regularnie tankuje gdy mam w banku między 25 a 50% paliwa, a świecącą rezerwę widziałem ostatnio raz jak auto kupiłem.
No i gdy braknie co paliwa w szczerym polu to chyba łatwiej jest dowiedzieć kilka litrów benzyny/diesla w kanistrze
  • Odpowiedz