Aktywne Wpisy

MrSzakal +136
Pamiętacie jeszcze czarne punkty z polskich dróg? Generalnie zdemontowali te znaki dobrą dekadę temu, ciekawe czy jeszcze gdzieś się jakiś ostał. Wydaje mi się, że w jakimś tam procencie mogły się przyczyniać do zdjęcia nogi z gazu.
Mnie w pamięci zakodował się taki znak na zakrętach gdzieś na Pomorzu na DK7, było na nim bardzo dużo „zabitych”.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
Mnie w pamięci zakodował się taki znak na zakrętach gdzieś na Pomorzu na DK7, było na nim bardzo dużo „zabitych”.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_3920
Pobierz
Knoblauch +45
#raportzpanstwasrodka
Nie wiedziałem, że można w ten sposób gotować jajka z warzywami ale podobno można.
Nie wiedziałem, że można w ten sposób gotować jajka z warzywami ale podobno można.
źródło: 1000101160
Pobierz

Już po kilku minutach z *Skeletal: Deadly Shuffle* widać, że to tytuł z wyraźnym charakterem. Gra od razu łapie klimatem – mrocznym, lekko groteskowym, ale jednocześnie na tyle stylowym, że trudno się od niego oderwać. To nie jest kolejny bezpłciowy action RPG, tylko coś, co ma własną tożsamość i potrafi ją pokazać.
Największą gwiazdą jest tutaj walka. Jest mięsista, soczysta i daje sporo satysfakcji. Każde trafienie czuć, animacje są dynamiczne, a starcia nie sprowadzają się do bezmyślnego klikania. Nawet jako casual, który nie lubi nadmiernie skomplikowanych systemów, można szybko poczuć się pewnie i po prostu dobrze się bawić. Gra nie przytłacza, ale jednocześnie nie jest banalna.
Gameplay jest po prostu miodny. Przemieszczanie się po lokacjach, wchodzenie w kolejne walki i rozwijanie postaci tworzy bardzo przyjemną pętlę rozgrywki. Zawsze chce się „jeszcze jedną walkę”, „jeszcze jeden fragment mapy”, „jeszcze chwilę pograć”. To właśnie ten typ gry, który nie męczy, tylko wciąga.
Na uwagę zasługuje też oprawa. Styl graficzny świetnie współgra z klimatem świata – kościotrupy, mrok i lekka groteska tworzą spójną, zapadającą w pamięć całość. Muzyka i dźwięki dodatkowo podbijają atmosferę i sprawiają, że łatwo zanurzyć się w tym świecie.
Oczywiście to dopiero przedpremierowe wrażenia, więc nie wszystko da się ocenić na sto procent, ale już teraz widać, że *Skeletal: Deadly Shuffle* ma potencjał, by stać się solidnym, klimatycznym tytułem dla szerokiego grona graczy. Jeśli ktoś szuka gry, która ma klimat, oferuje mięsistą walkę i miodny gameplay, to zdecydowanie warto mieć ten tytuł na radarze.
#kiszak #snakeiter #gaming #ludologia
źródło: deadly-premonition-the-directors-cut-review_t7wg
PobierzMatematykę zostawiam tobie
No ale Skeletal nie wyjdzie, więc nie mamy o czym mówić.