Wpis z mikrobloga

@adreno420: W zasadzie to tracimy tylko odbieranie sms / dzwonienie przez maca (ale to i tak słabo działa, a mam studio i pro, na obu tragiedia)

Jeśli chodzi o pliki to airdrop może działać z androidem (tel do mac) jeśli zainstalujemy neardrop (https://github.com/grishka/NearDrop). Wtedy mac odbiera pliki z telefonu bezpośrednio do downloads.

Zdjęcia synchronizowałem przez apke od Synology (mam ich nasa), kontakty przez google.

Reszta bez różnicy, więc moim
  • Odpowiedz
@adreno420: zupełnie w------e w te funkcje, najwyżej wysyłam coś sam do siebie na jakims mailu albo messengerze, tak jak zresztą przy komunikacji z windowsem, jak nie jesteś przyzwyczajony do tych ich funkcji to zupełnie ich nie brakuje chociaz fani ekosystemu by za nie zabili
  • Odpowiedz
@ambasada_oskariatu: z takimi rozwiązaniami również miałem dość długo do czynienia, na dłuższą metę nie ma to żadnego podejścia do tego co mamy ootb w ekosystemie. Przy czipach hX nie chodzi tyle co o parowanie, a auto-przełączanie na dowolnej liczbie urządzeń
  • Odpowiedz
@adreno420: największa zaleta dla przy posiadaniu urządzeń Apple (iPhone, Mac, iPad) to pełna synchronizacja iCloud i wspólna chmura. Nawet z iP w dowolnym momencie masz dostęp np do biurka na maku. O zdjęciach itd. to nie muszę wspominać. Korzystam z Safari, więc też mam wszędzie pełną synchronizację.
  • Odpowiedz