Wpis z mikrobloga

szukam jakiegoś fachmana od #druk3d żeby ocenił czy taki adapter byłby w stanie utrzymać ciężar 2.5 kilogramowego monitora i ewentualnie ile ktoś by sobie za to życzył bo sam nie mam takiej machiny ( ͡° ʖ̯ ͡°)
kilka lat temu już pisałem o tym tutaj ale temat powrócił bo monitor dalej stoi a chcę żeby wisiał
#monitor #drukarki3d
EjniaKK - szukam jakiegoś fachmana od #druk3d żeby ocenił czy taki adapter byłby w st...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EjniaKK:

szukam jakiegoś fachmana od #druk3d żeby ocenił czy taki adapter byłby w stanie utrzymać ciężar 2.5 kilogramowego monitora

Można wydrukować tak, że wytrzyma, ale można też spartolić i wydrukować tak, że jebnie. ¯\(ツ)/¯

Na moje -- jakby wydrukować z PETG, w takiej orientacji jak na foto, infill 25% albo więcej, 3 ściany zewnętrzne (albo więcej) -- to wytrzyma.
  • Odpowiedz
żeby ocenił czy taki adapter byłby w stanie utrzymać ciężar 2.5 kilogramowego monitora

@EjniaKK:
statycznie to bez problemu, pozniej zaczyna sie kwestia dynamicznego obciazenia (czyli jak ty bedziesz go np przechylac - bo najslabszym miejscem jest ta koncowka, a nie samo mocowanie vesa), jakie sa temperatury w okolicy (skoro to tyl obudowy, to pewnie sie grzeje), czy jest narazone na slonce, czy nie i tego, jak bardzo bedzie sie oszczedzac
  • Odpowiedz
szukam jakiegoś fachmana od #druk3d żeby ocenił czy taki adapter byłby w stanie utrzymać ciężar 2.5 kilogramowego monitora i ewentualnie ile ktoś by sobie za to życzył bo sam nie mam takiej machiny ( ͡° ʖ̯ ͡°)

kilka lat temu już pisałem o tym tutaj ale temat powrócił bo monitor dalej stoi a chcę żeby wisiał

@EjniaKK: ja mam nawet mniejsze i wytrzymuje mi
  • Odpowiedz