Wpis z mikrobloga

Pojawił mi się na FB post z grupy Arteona. Wiecie, tej limuzyny od VW ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Typ pyta, czy to normalne, że w jego nowym aucie pod siedzeniem jest włożony ot tak kawałek styropianu który się kulkuje przy każdym dotknięciu.
Z komentarzy dowiadujemy się, że tak, to jest jak najbardziej normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale spoko wystarczy kupić nakładkę od Superba bo na szczęście pasuje.

Ahh jak dobrze że europejska motoryzacja stoi na straży jakości i daje nam odskocznie od chińskiego badziewia.

#heheszki #motoryzacja #samochody #polskiedrogi
ATAT-2 - Pojawił mi się na FB post z grupy Arteona. Wiecie, tej limuzyny od VW ( ͡° ͜...

źródło: 1000015241

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To mówisz że typ w swoim nowym aucie znalazł styropian. Szok i niedowierzanie. Życie jest pełne niespodzianek ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 9
@Afrobiker: tak, styopian w wypelnieniu kola zapasowego jak najbardziej spoko
Styropian pod siedzeniem kierowcy degradujacy sie od samego patrzenia jednak spoko juz nie jest
  • Odpowiedz
@ATAT-2: myślę że to całkiem normalne że w samochodzie jest odkryty styropian. Jakiś syf musi być. Zgaduje że jakieś wyciszenie albo atrapa apteczki. Albo ktoś sobie z budowy styropian ukradł bo było miejsce.

Nie wiem o co chodzi ale tak na logikę nie powinno być niczego takiego. Styropian możesz mieć w starych samochodach w bagażniku nad kołem.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: opcje są dwie. Albo na produkcji ktoś walnął fuckupa i przeszło to przez kontrolę finalną albo to auto jest nowe tylko dla tego właściciela bo tak ogólnie to już z drugiej ręki. W fabryce by to zamaskowali a nie bezczelnie wsadzili styropian grafitowy budowlany pod siedzenie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@congobongo: @Afrobiker w komentarzach posta było kilkanaście głosów potwierdzających obecność styropianu i u nich i podobno jest to prawidłowe.
Ludzie zamawiają obudowy z superba żeby nie było na wierzchu
  • Odpowiedz
@ATAT-2: wierzysz w to że z fabryki wyjeżdża fura z tak bezczelnym styropianem pod fotelem? Kto by to odebrał w salonie wydając górę siana. Ludzie z miernikami lakieru teraz do salonów chodzą (°°
  • Odpowiedz
@ATAT-2: nie wierzę w to co czytam, według internetu to jest część numer 3G0 907 285 i kosztuje 150zl a w środku jest jakiś wzmacniacz audio czy coś, ale ciężko uwierzyć że to jest na serio
  • Odpowiedz
@Afrobiker może tak, może nie (imho tam czegoś brakuje). Ale z nudów ze 4 lata temu kiedyś poszedlem do salonu mercedesa obczaić jakąś nową s-klasę. Tak gównianego i trzeszczącego plastiku na kierownicy dawno nie widziałem. Więcej nie oglądałem (choć fotel wygodny, przyznaję). Już jadą czasem na bezczela. Szkoda przepłacać za tę niby "legendarną jakość".
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Afrobiker: czyli jaka jest twoja teoria? Akcja konkurencji gdzie ktoś wstawia zdjęcie z wciśniętym styropianem elewacyjnym i banda botów w komentarzach potwierdzająca jego obecność?

Ciekaw jestem jak ro rozkminiałes
  • Odpowiedz
@ATAT-2: chodziło mi to po głowie. Czego się nie robi dla klików ( ͡º ͜ʖ͡º) zwyczajnie nie wierzę że takie coś w salonie stoi i czeka na klienta ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: to musi być fake jakiś. Jakbym jeździł samochodem i zobaczył taki styropian to od razu bym go starał się wyrwać i wywalić myśląc, że to ktoś zapomniał czy coś i że się przykleił bo musiał długo leżeć jakby nie chciał odejść. nigdy przenigdy nie uznałbym, że to fabryczne. A jakbym zobaczył, że to fabryka np przy oględzinach nowego i żę to tak ma być to bym opuścił salon.. no
  • Odpowiedz