Wpis z mikrobloga

Ze zlomnikiem przypomniała mi się jedna scena jak gość recenzował trabanta 601, walnął tam takim tekstem, że nie ma możliwości w tym aucie sprawdzić poziomu paliwa mając nad głową miarkę do pomiaru paliwa xd. Taki to z niego pseudo znawca. Jak chcecie się dowiedzieć czegoś na temat danego egzemplarza polecam zapytać fanbase posiadaczy danych modeli mają większą wiedzę od jakiś you tuberow. Zlomnik czy motobieda nie są rzetelnym źródłem wiedzy #motoryzacja #samochody #zlomnik #motobieda
Lardor - Ze zlomnikiem przypomniała mi się jedna scena jak gość recenzował trabanta 6...

źródło: 1000080216

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor: lmao.
a to nie wartburg był dopiero VW-based?

@OrzechowyDzem: jakby tak było to złomnik nie sapałby co drugi film, że ktoś mu zwraca uwagę na potknięcia, albo nie kłóciłby się z ludźmi na forach, że on ma rację a oni nie.
program satyryczny to było top gear z Clarksonem, Mayem i Hamondem, a Złomnik? skończył się na cytrynie i gumiaku
  • Odpowiedz
  • 3
@OrzechowyDzem: to szkoda, że przez tą satyrę ludzie potem powtarzają bzdety. Na 1.1 co słyszę po jego recenzji xd. Typ się nie zna a nie robi satyrę. To też była satyra? To co na screenie? To jest buc a nie komik
Lardor - @OrzechowyDzem: to szkoda, że przez tą satyrę ludzie potem powtarzają bzdety...

źródło: 1000080212

Pobierz
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: zlomnik pracuje jeszcze dla autobloga i tam już jest medium opiniotwórczym. Chłop się tak zagotował za przytyk od motobiedy że przypadkiem przyznał że robili testy sponsorowane bez oznaczeń.
  • Odpowiedz
  • 4
@congobongo: Warburg 1.3 miał silnik na licencji ea111 składany przez fabrykę ifa na kompletnie innym osprzęcie niż VW. Wartburg 1.3 wyszedł w 88 roku Trabant dostał ten sam silnik tylko na innym lecz podobnym gaźniku i o mniejszej pojemności 1.1 w roku 1990. Również silnik 1.3 miał Barkas ten sam co w wartburgu tylko nie wiem od którego roku, nie chce być zlomnikiem i nie chcę tutaj bzdur pisać, Wikipedia
Lardor - @congobongo: Warburg 1.3 miał silnik na licencji ea111 składany przez fabryk...

źródło: 1000080223

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@congobongo: generalnie osprzęt nie pasujący z silników VW był celowym zagraniem. To było po to zrobione by hans który miał VW nie poszedł do serwisu IFA i nie kupił sobie taniej zamiennika. Tam z VW mało co pasuje, pompa wody, pasek rozrządu i kilka czujników z VW wejdzie i tyle.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: ale to też nie jest "program satyryczny". jakbyś to powiedział złomnikowi to byś pewnie bana wyłapał

@Lardor: a jak literatura na ten temat? nie - nie mówię o wikipedii, tylko o faktycznych źródłach. przecież jakieś książki z tamtych lat musiały się uchować. bo to, że Ty jesteś maniakiem, a złomnik się nie zna to jedno, ale czy jakby ta wiedza to nie jest coś gdzie faktycznie jak
  • Odpowiedz