Aktywne Wpisy

annlupin +34
siedze se jusz herbatke wypije potem może w gre pogram ale nie wiem a co uwas
źródło: annlupin0001234
Pobierz
Janek_dzbanek +862
#skoki #sport #mediolan2026 #polska
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!
Historyczna lista obecności! SREBRNY MEDAL DLA KACPRA TOMASIAKA NA IGRZYSKACH OLIMPIJSKICH MEDIOLAN 2026 NA SKOCZNI NORMALNEJ!

Wychowałem się w domu, gdzie rodzice byli nadopiekuńczy do granic absurdu. Do osiemnastki praktycznie nie mogłem normalnie wychodzić sam. Nie było spontanicznych wypadów, włóczenia się z ekipą, żadnych imprez, żadnych sytuacji typu poznajesz ludzi i uczysz się na błędach. Jak ktoś mówi, że social skills łapie się w liceum, to ja tego etapu w zasadzie nie miałem. Byłem jak dziecko w akwarium, chronione przed światem, a potem nagle ktoś otworzył pokrywkę i oczekiwał, że będę pływał jak rekin.
Efekt był prosty. Zero kontaktu z dziewczynami. Żadnego naturalnego obycia, żadnych rozmów, żadnych pierwszych odruchów. Zamiast uczyć się relacji, uczyłem się jak nie przeszkadzać i jak nie robić problemu. A jak człowiek przez lata funkcjonuje w trybie nie przeszkadzać, to potem nawet jak chce coś zrobić, to ma w głowie hamulec ręczny zaciągnięty na amen.
Potem przyszły studia humanistyczne. I ktoś powie, no to przecież tam same dziewczyny, to powinieneś mieć eldorado. No i właśnie nie. Byłem tym gościem, co potrafi pisać, zaliczać, zdawać, dyskutować na zajęciach, ale poza salą był niewidzialny. Ludzie mieli swoje paczki, integracje, relacje, wspólne wyjścia, a ja byłem tym, który przychodzi, robi swoje i znika. Miałem wrażenie, że wszyscy już mają jakieś socialne konto premium, a ja wchodzę z kontem gość bez uprawnień. Do tego dochodził klasyczny mechanizm. Im mniej umiesz, tym bardziej unikasz. Im bardziej unikasz, tym mniej umiesz. I tak lata lecą, a ty niby żyjesz, ale społecznie stoisz w miejscu.
Po studiach też nie było bajki. Najgorsze zawody, te gdzie człowiek pracuje ciężko albo jest traktowany jak element wyposażenia, a nie jak ktoś, kto ma życie. Zmiany, zmęczenie, brak energii, brak statusu, a do tego poczucie, że jesteś już spóźniony na wszystko. Koledzy mają doświadczenia, związki, historie, a ty masz CV z robotami, po których jedyne co ci zostaje, to ból pleców i cisza w mieszkaniu.
I wtedy wjechał internet cały na biało. Tinder martwy, rozmowy umierają, pary raz na ruski rok, a jak już jest match to ghost. Człowiek zaczyna szukać instrukcji do życia, bo ma poczucie, że wszyscy dostali ją za darmo, a ty jej nie masz. I w tym miejscu dokładnie trafiasz na reklamę PUA.
To było jak pułapka na ludzi takich jak ja. Wystarczyło, że przeczytałem te obietnice, pewność w zdaniach, historie o szybkiej zmianie, screeny sukcesów i nagle mózg powiedział to jest to, wreszcie ktoś ma plan. Zostawiłem numer i telefon przyszedł prawie od razu. Sprzedawca mówił tak, jakby znał mnie lepiej niż ja sam. Klasyczny przypadek braku ekspozycji, metoda działa od lat, masz to w sobie, tylko nikt cię nie poprowadził. A ja to łyknąłem, bo byłem głodny prostych odpowiedzi.
Na kursie dostałem język, który udawał naukę. Rama, stan, sygnały, compliance, domykanie, logistyka. Brzmiało mądrze, bo było nazwane. Tylko że w praktyce kończyło się na tym, że masz robić podejścia, a jak coś nie działa, to zawsze problem jest w tobie. I wtedy człowiek jest idealnym klientem, bo zamiast powiedzieć to nie działa, mówi to ja jestem zepsuty, trzeba dokupić kolejne konsultacje.
Najbardziej memiczne jest to, że ja w pewnym momencie naprawdę próbowałem gadać jak z podręcznika, bo nie miałem własnego stylu. I mój mózg produkował takie perełki, że dziś jak o tym myślę, to mam ochotę zapaść się pod ziemię. Przykład jednego cringe tekstu, który w tamtym momencie wydawał mi się genialny
Cześć wyglądasz jak ktoś kto wie co robi a ja wyglądam jak ktoś kto udaje że wie co robi więc może się uzupełnimy
Tak wygląda człowiek, który nie nauczył się normalnej rozmowy w wieku 15 lat, tylko próbuje to nadrobić w wieku 34 przez skrypty z internetu.
I w sumie o to chodzi w tej historii. U mnie PUA nie było przyczyną, tylko konsekwencją. Konsekwencją nadopiekuńczego startu, braku socjalizacji, spóźnienia społecznego, studiów gdzie byłem niewidzialny, pracy która nie dawała ani siły ani pewności, i desperacji, żeby w końcu mieć jakąkolwiek instrukcję.
Jeśli ktoś ma podobnie i też czuje, że jest spóźniony na życie, to uważajcie na gotowe recepty. One świetnie brzmią, bo są proste. A życie proste nie jest.
#blackpill #przegryw #tinder #redpill #pua #redpill
Ludzie reagowali na ciebie obojętnie więc co trudno mówić - postrzegany jak narzędzie, klasyczne miejsce normika albo sub5. Zgodnie z hipotezą sprawiedliwym światem to byłeś uważany jako
W systemie wschodnim nie początku ani mety więc @Sakon72 się nie spóźnił
Gdyby blackpill przyjąłby niektóre elementy taoizmu, stałby się nie tylko bardziej strawny dla ogółu, ale i
źródło: 1000005717
Pobierz@Fala_Magnezu: xD
Problem kobiet nie jest zbliżony do problemu mężczyzny. xD Kobietę zawsze ktoś uratuje i kobieta zawsze sobie szybko kogoś znajdzie- musi tylko chcieć i niestety obniżyć wymagania dla potencjalnego partnera do realnych wymagań i zmniejszyć oczekiwania. Facetowi z dołu to nic nie
@Fala_Magnezu: jeszcze do niedawna ten system oparty o grind tez calkiem dobrze dzialal bo mogles wygrindowac sobie kariere, a wraz z tym posiadanie rodziny. Na przyklad u nas mogles w 2015 wskoczyc w wagonik IT i z biednego szaraka wskoczyc do zarobkowej klasy sredniej. Teraz w czasach social media plus gospodarki postpandemicznej grind stracil sens
@karokrakow: to nie służy nauce budowy relacji, tylko podrywu, spuszczeniu z kija i zobaczeniu w sobie mężczyzny. I tak, keks z kilkoma laskami pomoże temu facetowi postawić ku temu 1 krok.
@karokrakow: +1, jak nie trzeba, lepiej nie stosować leków, bo to może zaszkodzić bardziej niż pomóc. I tak, uciekanie od problemów nic nie da.