Wpis z mikrobloga

@przema1990: kuźwa, ja mam takiego zajebistego listonosza, że nawet paczki z AliExpress mi przynosi. Oczywiście jak nie są jakieś mega duże. Dziś akurat miałem gościa z poczteksa.
  • Odpowiedz
@przema1990: Przy zawiadomieniu powtórnym nie ma drugiej próby doręczenia, jest tylko doręczane wydrukowane przypomienie, że list czeka na odbiór na poczcie bo został awizowany tydzień temu. Byłem listonoszem i zawsze mnie intrygowało, dlaczego tacy jak ty myślą, że listonosz biega z poleconym 2 razy, skoro zasady wydają się jasne - nie ma cie w domu, to awizo i list czeka 2 tygodnie na poczcie. Chociaż w sumie zetknąłem się wtedy
  • Odpowiedz
  • 0
@ryszard-kulesza: oczywiście że to wiem. Tylko u nas listonosz nie roznosi już powtórnego awizo. Klepią pieczątkę i już chodzić nie musi. Odbierałem też nabite pieczątki " zwrot do adresata". Dostaje faktury z PGE z sąsiedniego bloku. Itd.
  • Odpowiedz
@Chlebek_Pyszny: i do tego robią dzień wcześniej te pieczątki na kopertach z powodu, ze nastepnego dnia, kiedy list jest w systemie oznaczany jako awizowany powtórnie, to rano nie ma czasu na to, żeby to wszystko jeszcze opracować przed otwarciem dla klientów. Tym bardziej, ze jutro będą powtórne awizjacje z 3 dni, a czas na to wszystko jak na jeden dzień. Ludzie takie historie do tego i dramy dorabiają, że nie
  • Odpowiedz