Wpis z mikrobloga

Hej Mirki. Mój nastolatek i mąż zakupili #ps5 . Stwierdziłam, że czas również na to żebym i ja się tym pobawiła:) pomyślałam o #wiedzmin . Nigdy nie grałam w żadne gry nie licząc call of duty na studiach na kompie. Mam od 1 części zacząć? To jakoś wychodzi dla każdego PS na nowo? Doradźcie proszę :) #gry #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monalisssa: na ps5 masz tylko Wiedzmin 3 i w sumie wystarczy, bo i tak ciągłość z poprzednimi częściami jest taka sobie a historia stoi na własnych nogach wystarczająco żeby nie znać książek czy poprzednich gier xD
  • Odpowiedz
@monalisssa Pierwsza część wyszła tylko na pc. Kup po prostu W3 GOTY i tyle. Za to czytaj wpisy w glosariuszu, żeby bardziej „pochłonąć” świat. W2 był chyba tylko na x360.
  • Odpowiedz
@monalisssa: od razu bierz wersję na PS5 ostatniej części dziki gon. Na PS5 jest setki pięknych gier tego typu, zaczynanie od pradawnych części nie ma sensu, życia Ci braknie aby ograć coś innego równie pięknego jak wiedźmin dziki gon.
Nie musisz znać poprzednich części, nic nie jest wymagane. Nie wspomnę o kolejnych 2 dodatkach do wiedźmina 3 które zajmują po 20h średnio i są tak samo dobre jak podstawka
  • Odpowiedz
@monalisssa: Ja miałam podobnie jak mieliśmy PS4 i kupiliśmy Horizon Zero Dawn... I było:

"no graj, graj, ja nie chcę, tylko pooglądam jak grasz"

"ale ja nie wiem, ja nie umiem na padzie grać, nie grałam nigdy, to trzeba na spokojnie"

"no spróbuję, ale nie wiem, to chyba nie dla mnie, nie wyceluję
  • Odpowiedz
@monalisssa: Pierwsza część jest absurdalnie kiczowata, nie tykaj przed przejściem trzeciej, a najlepiej nigdy. Poza tym i tak ogłosili, że wykonają ją w całości od nowa, więc poczekasz parę lat i będzie przyzwoita gra. Po trzeciej możesz też wziąć się za drugą, ale nie robi takiego wrażenia i ma irytujące mechaniki.
  • Odpowiedz