[Update] Notchie v2.0 – przepisałem edytor od zera + nowe funkcje Hej! Szybki update mojej apki Notchie (teleprompter, który siedzi w notchu, no dobra, tuz pod ;) MacBooka – scrolluje gdy mówisz, pauzuje gdy milczysz, niewidoczny podczas udostępniania ekranu).
Po feedbacku od beta testerów przebudowałem kompletnie edytor. Stary był... no, działał. Nowy faktycznie da się używać.
Co nowego: ↳ Nowy edytor – wyrzuciłem syf, został czysty interfejs. Można schować sidebar z notatkami żeby mieć jeszcze więcej miejsca na pisanie. ↳ Normalne kontrolki – prompt już nie startuje znienacka. Jest play/pause i stop (który chowa prompter). Niby drobiazg, ale robi różnicę. ↳ Chowanie edytora – przycisk do schowania okna edytora + opcja żeby chował się automatycznie przy starcie promptera. Mniej żonglowania oknami. ↳ Sortowanie notatek – drag & drop żeby ustawić kolejność. Działa z nową opcją "play next" – możesz sobie ustawić kolejkę skryptów. ↳ Co po końcu skryptu – do wyboru: nic, odpal następną notatkę, lub zapętl od początku. ↳ Kontrola przezroczystości – suwak do ustawienia jak bardzo widoczny ma być prompter. ↳ Edytowalne tytuły notatek – w końcu. Powinno być od początku. + standardowo bugfixy
Dalej rozdaję darmowe kopie dla testerów. Komentarz albo PW.
Zrobiłem apkę na Maca, która zamienia notcha w teleprompter. Szukam kilku osób do testów.
Skąd pomysł? Mam dużo video calli i webinarów, i wkurzało mnie, że jak zerkam na notatki to widać, że czytam. Więc zbudowałem sobie narzędzie, które wyświetla tekst tuż pod kamerką - w notchu MacBooka. Ale
Hej! Szybki update mojej apki Notchie (teleprompter, który siedzi w notchu, no dobra, tuz pod ;) MacBooka – scrolluje gdy mówisz, pauzuje gdy milczysz, niewidoczny podczas udostępniania ekranu).
Po feedbacku od beta testerów przebudowałem kompletnie edytor. Stary był... no, działał. Nowy faktycznie da się używać.
Co nowego:
↳ Nowy edytor – wyrzuciłem syf, został czysty interfejs. Można schować sidebar z notatkami żeby mieć jeszcze więcej miejsca na pisanie.
↳ Normalne kontrolki – prompt już nie startuje znienacka. Jest play/pause i stop (który chowa prompter). Niby drobiazg, ale robi różnicę.
↳ Chowanie edytora – przycisk do schowania okna edytora + opcja żeby chował się automatycznie przy starcie promptera. Mniej żonglowania oknami.
↳ Sortowanie notatek – drag & drop żeby ustawić kolejność. Działa z nową opcją "play next" – możesz sobie ustawić kolejkę skryptów.
↳ Co po końcu skryptu – do wyboru: nic, odpal następną notatkę, lub zapętl od początku.
↳ Kontrola przezroczystości – suwak do ustawienia jak bardzo widoczny ma być prompter.
↳ Edytowalne tytuły notatek – w końcu. Powinno być od początku.
+ standardowo bugfixy
Dalej rozdaję darmowe kopie dla testerów. Komentarz albo PW.
poprzedni wpis: https://wykop.pl/wpis/84405941/zrobilem-apke-na-maca-ktora-zamienia-notcha-w-tele
#macbook #apple #mac #programowanie #macos #macbookpro #pcmasterrace #pracazdalna #pokazapke #aplikacje
Skąd pomysł? Mam dużo video calli i webinarów, i wkurzało mnie, że jak zerkam na notatki to widać, że czytam. Więc zbudowałem sobie narzędzie, które wyświetla tekst tuż pod kamerką - w notchu MacBooka. Ale
źródło: Screenshot 2025-12-29 at 17.09.14
Pobierz