Wpis z mikrobloga

@_torpeda_: mam podobny Magene t100 i używam go czasem z Mywhoosh, pomiar mocy mam z roweru, ale ja trenażer traktuję z doskoku, na pewno do zrobienia takiej ogólnej formy rowerowej wystarczą z zapasem.
  • Odpowiedz
@_torpeda_: Mam taki 1,5 roku, teraz do kupiłem w tym roku click&cog, jak się nie ścigasz to 600w wystarcza spokojnie, bez awaryjny mam porównanie do ELITE Direto gdzie znajomy wysyłał dwa razy na gwarancję w oczekiwaniu na naprawę kupił sobie też d100. Teraz Elite wisi na OLX ale nikt nie chce kupić ;D
  • Odpowiedz
@piant: dużym benefitem jest na pewno 3 letnia gwarancja od decathlonu. Ja użytkuje tego d100 drugi sezon do jeżdżenia w z2 i właśnie coraz bardziej odzywa się łożysko koła zamachowego.
  • Odpowiedz
  • 0
@piant: jezdze stricte rekreacyjnie i traktuje to jako kardio, a ze moge w domu przy tv/na zwifcie to lepsze to od rowerka na silowni, tylko jak widze ze niby ten elite jest pod kazdym wzgledem lepszy/dokladniejszy a kosztuje tylko 200zl wiecej to kusi troche

@grap32 Elite rivo tez ma 3 letnia gwarancje z decathlonu wg strony, dlatego mam maly problem z podjeciem decyzji
  • Odpowiedz
@_torpeda_: Zgadzam się, ale nie kupiłem elite (inny model) ze względu na złe opinie. I niestety moje przypuszczenia się potwierdziły. Ja i kumpel jeździmy rekreacyjnie, tak aby nie spadła forma na sezon, 2-3 w/kg.
@grap32 : w jaki sposób się to objawia? Już przejeździłem sporo godzin i wydaje mi się że jest wszystko okej. Jak by mi padł d100 to bym kupił kickr core, wydaje mi się że mają
  • Odpowiedz
@piant: z tymi trenażerami wahoo to różnie również bywa. Robiłem research i na reddicie trafiałem na mnóstwo wątków. Nie ma reguły czy sprzęt nowy, czy używany. Nie trafiłem na negatywne relacje, dotyczące trenażerów z ali, ale tutaj pewnie działa reguła przeżywalności :D.

Wahoo ma akurat dobrą politykę posprzedażową, ale co z tego, jeśli reklamacja/wymiana sprzętu trwa tygodniami, a chce się trenować tu i teraz. Z podobnego założenia wychodzą co niektórzy
  • Odpowiedz
@grap32: O faktycznie wyje, mój pracuje cichutko. Mój kumpel dlatego kupił d100, bo Elite był raz miesiąc, a później 2 na gwarancji. Kupił, z bijącym i chałasujacym kołem, odesłal. Dostał kolejny (też nie idealny), przestała działać modulacja oporu po jakiś 3 godzinach.
  • Odpowiedz