Aktywne Wpisy

mocarnyknur +233
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Mam SteamDecka, jestem z niego mega zadowolony, ale korzystam z niego tylko do gier ze Steama, nie chce mi się kombinować z launcherami, próbowałem i nie do końca mi to wszystko elegancko działało. Wiem że mogę postawić Windowsa jako drugi system, ale jak już mówiłem. Nie chce mi się.
No i zastanawiam się czy nie kupić drugiej konsolki pod Windowsa żeby grać sobie na innych launcherach i gamepassie. Zastanawiam się tylko jaka konsola by to miała być. Co jest teraz najlepsze na rynku z Windowsem?
Ale to ja zadałem pytanie...
@NoKappaSoldier73: co to znaczy? Ja potrzebuje tylko zainstalować launchery, gry i grać. Nie mam absolutnie żadnych innych potrzeb odnośnie konsoli.
Takie coś będzie ok?
https://allegro.pl/oferta/konsola-przenosna-msi-a2vm-037pl-8t-u7-258v-32-1tb-int-w11-18185790198
@HammerWZZN: odpal sobie różne recenzje tych Xboxowych Rog Ally to tam się dowiesz, brak podstawowej funkcji jak możliwość "uspania" konsoli to tylko wierzchołek góry lodowej. Tak jak pisałem - nie mam zamiaru bronić SteamOS i jak chcesz to kup sobie MSI Claw albo wspomnianego Xbox Rog Ally - ten mocniejszy jest w porządku, pod kątem bebechów i wydajności inna liga niżeli SteamDeck.
https://www.reddit.com/r/MSIClaw/s/1CA4P3hZaE
Plugin NonSteamLaunchers do Decky.
Ogarnia to totalnie bezobsługowo dobre 20 launcherów, i na wszystkich jakie testowałem wystarczy się zalogować i ściągać gry.
Chcesz kupić sobie drugą konsolę to luz, ale może Ci się przyda. Mnie się przydało, bo gram na zmianę na PC i decku.