Wpis z mikrobloga

#gry #handheld #steamdeck

Mam SteamDecka, jestem z niego mega zadowolony, ale korzystam z niego tylko do gier ze Steama, nie chce mi się kombinować z launcherami, próbowałem i nie do końca mi to wszystko elegancko działało. Wiem że mogę postawić Windowsa jako drugi system, ale jak już mówiłem. Nie chce mi się.

No i zastanawiam się czy nie kupić drugiej konsolki pod Windowsa żeby grać sobie na innych launcherach i gamepassie. Zastanawiam się tylko jaka konsola by to miała być. Co jest teraz najlepsze na rynku z Windowsem?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HammerWZZN: windows na hh jest znacznie bardziej w---------y niż steamos. Jeśli koniecznie chcesz spróbować to kup sobie coś z serii MSI Claw - one stoją na Intelu, który chodzi dobrze wyłącznie na Windows. Jak ci sie nie spodoba to zwrócisz sprzęt.
  • Odpowiedz
  • 2
@ToNieBylWiatr: @japkos: lubie gadżety, stać mnie, chce drugą konsolę. Pracuje w IT 20 lat i mam dość grzebania w linuxa, kombinowania czytania logów i naprawiania błędów w pracy żeby robić to jeszcze w domu. Kiedyś się bawiłem w zmianę romów na androidzie, stawiania serwerów w domu bla bla. Teraz po pracy chcę włączyć i ma działać. Nic więcej.

nie mam pytań

Ale to ja zadałem pytanie...
  • Odpowiedz
co to znaczy?

@HammerWZZN: odpal sobie różne recenzje tych Xboxowych Rog Ally to tam się dowiesz, brak podstawowej funkcji jak możliwość "uspania" konsoli to tylko wierzchołek góry lodowej. Tak jak pisałem - nie mam zamiaru bronić SteamOS i jak chcesz to kup sobie MSI Claw albo wspomnianego Xbox Rog Ally - ten mocniejszy jest w porządku, pod kątem bebechów i wydajności inna liga niżeli SteamDeck.

Takie coś będzie
  • Odpowiedz
@HammerWZZN Tak czy inaczej zostawię protipa, może komuś się przyda.

Plugin NonSteamLaunchers do Decky.
Ogarnia to totalnie bezobsługowo dobre 20 launcherów, i na wszystkich jakie testowałem wystarczy się zalogować i ściągać gry.
  • Odpowiedz
@HammerWZZN długo nie mogłem na heroicu synchronizować. Tam jest taka durna opcja, że klikasz „synchronizuj” i wywala, że fiku miku nie można znaleźć pliku. Ale jak klikniesz drugi raz to działa.
Chcesz kupić sobie drugą konsolę to luz, ale może Ci się przyda. Mnie się przydało, bo gram na zmianę na PC i decku.
  • Odpowiedz