Wpis z mikrobloga

#kiszak #gry W związku z tym że koniec roku nadchodzi to jakie jest wasze top 3 gierek które ograliście w tym roku? (niekoniecznie musiały wyjść w 2025)
Moje top 3:
1 Hollow Knight - ale się zakochałem w tej grze,jedynie żałuję bo jeszcze mi się nie udało tylko Pantheon of Hallownest nie przejść a już byłem przy pure vessel :<
2 Baldurs Gate 3 - Gra od której przez cały miesiąc nie mogłem się oderwać i pokazała jaki potencjał drzemie w rpg-ach jeśli ma się chęci i umiejętności.
3. vampire the masquerade bloodlines - świetnie się bawiłem grając moim wampirem biseksem który wszystkich próbował uwieść żeby wypić trochę krwi
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wocash97pl:
1. arc raiders - 190h i dalej lece. Genialne audio, idealne dobrany extraction shooter, gdzie nie wkurzasz się aż tak bardzo jak ktoś cię zabije. Jak robisz expedycje to kosmiczny grind, ale nie jest obowiązkowy. Bardzo ciekawa gra, bardzo dużo fajnych rzczy do roboty. Z mikrofonem to 10/10, liczba interakcji, śmiesznych sytuacji etc jest niepoliczalna., bez 8/10.
2. Cyberpunk - dałem grze kilka lat, żeby była popatchowana i ograłem
  • Odpowiedz
@wocash97pl:

1. Ekspedycja 33, chociaż jeszcze nie skończyłem bo robię content poboczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Elden Ring
3. Dyson Sphere Program

Na wyróżnienie zasługuje na pewno Terraria, którą dopiero w tym roku przeszedłem od początku do końca, Astroneer, Subnautica, Ghostrunner 2 i remake Mafii
  • Odpowiedz
@wocash97pl:
Nosferatu: Gniew Malachiego - Gra mimo wieku, niedociągnięć i bugów ma fajny klimat horroru i soundtrack, przechodzone kilka razy.
Postal 2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Half-Life:Source/ Black-Mesa- dla odświeżenia.
  • Odpowiedz
@wocash97pl:
1.Ekspedycja 33 - Dawno przy grze nie czułem tyle emocji, piękna historia, lokacje, design postaci jak i muzyka, paradoksalnie gameplay dla mnie w tej grze był "najsłabszy" ale to nie ma znaczenia, grając w to czułem się jakbym był na spektaklu w operze się odchamiać.
2. Jeśli miałbym dać kolejny tytuł z tego roku, to fajnie sie bawilem z ekipą w arc raiders jak kolega wyżej, mnóstwo śmiesznych jak
  • Odpowiedz
@wocash97pl:
U mnie sztampowo, bo same gry wydane w 2025, po drodze ograłem parę indyczków ale top3 z tego roku jest zbyt mocne, żebym je pominął.
1. Kingdom Come: Deliverance 2 - po prostu immersyjne sandboxy z dobrą narracją fabularną to mój konik. Poza RDR2 żadna gra nie oferuje tak immersyjnego świata jak druga część przygód Henryka. Jedna z najlepiej, jeśli nie najlepiej napisana gra. Swojskie widoczki podbijają realizm, bo
Ch0senIndygo - @wocash97pl: 
U mnie sztampowo, bo same gry wydane w 2025, po drodze o...
  • Odpowiedz
@wocash97pl:
1. OMORI - gameplay prosty, choć przyjemny, muzyka bardzo dobra, ale przede wszystkim końcówka wgniotła mnie w fotel
2. Expedition 33 - obecnie ogrywam po raz piąty, czerpię spory fun z ogrywania nowych buildów / ulepszania tych, którymi już grałem. Muzyka wybitna, regularnie słucham motywów Renoir'a, Malarki i Simona
3. Hollow Knight - system achievementów jest super, bez niego pewnie nigdy bym się tą grą nie zainteresował
  • Odpowiedz
@wocash97pl: Ja pobłądziłem w klimatach około indonezyjskich, bo moje top 3 to:
Ori - są dwie części, ale ujmijmy po prostu jako serio, przyjemna platformówka, odrobina medroidvanii, ale cudowna graficznie i muzycznie
Kena Bridge of Spirits - cudowna gra, super fabuła, świat, urzekła mnie. Na steamie ma kategorie souls-like, to można powiedzieć że ludologiczna essa widzowie
Sky: Children od the Light - mmo w którym nie walczysz. Przemierzasz 7 pięknych
  • Odpowiedz
@wocash97pl: 1. Cyberpunk - ja akurat zakochałem się w Cyberpunku. Fabuła wciągnęła mnie jak Kiszka pyszne ziemniaczki
2. Final Fantasy - 20th Anniversary Edition ( PSP ) - niedawno przyszło do mnie psp i to jest pierwsza gra, którą tak chętnie ogrywam na tej konsolce. Prosta ale przyjemna
3. Bardzo mało gier ogrywałem w tym roku. Battlefront II nie jest wyśmienitą grą i daleko mu do bycia bdb. Jest co
  • Odpowiedz
@wocash97pl: kolejność kompletnie losowa

baldurs gate 3 - mimo, że uważam iż system turowy mógłby być o niebo lepiej poprowadzony, pewne rzeczy mniej "dla wszystkich" - to i tak bardzo bardzo ciężko będzie mi znaleźć coś na podobnym poziomie - ale czekam, po prostu mam przez tego skubańca wysokie oczekiwania xD.

split fiction - nie fabułka, nawet nie mechaniki bo w obydwu aspektach jest to raczej proste - ale za samą pomysłowość
  • Odpowiedz
@wocash97pl: moja logoludyczna lista:

1. Mario + Rabbids: Sparks of Hope (Switch)
2. Hogwarts Legacy (Switch)
3. Assassin’s Creed Mirage (XSX)

Honorowe wspomnienie należy sie dla Hadesa, który był moją pierwszą grą na Switcha i n--------o mi się w niego bajecznie, ale to było moje kolejne podejście do tej gry. Ogólnie też muszę nazwać Switcha moim odkryciem roku. Kupiłem wersję OLED za mniej niż 900 zł i nie żałuję
  • Odpowiedz
@wocash97pl: To chyba pierwszy rok kiedy tyle dobrych gier ograłem, więc napiszę więcej niż 3 bo ciężko mi z nich wybrać te najlepsze. Kolejność przypadkowa
1. Hollow Knight: Silksong
2. Expedition 33
3. Red Dead Redemption 2
4. Starcraft
5.
  • Odpowiedz