Wpis z mikrobloga

@ibeafraidi: ja dopiero po malarce ogarnalem te luminy xD generalnie w endgame jest wciaz duzo rzeczy do robienia i nie mowie tu o szukaniu zaginionych gestrali albo plyt z muzyczka, ja mysle zakoncze gre na kolo 80h
  • Odpowiedz
  • 0
@yahoomlody: o to nie jestem sam xD serio myslalem ze luminy to to ze moge zamocowac pikto o takiej mocy na champa i tyle. A tu jeszcze sie okazuje ze trzeba rozegrac ze 3 walki zeby to sie pojawiło i ogoóle XD

No ja mam z 50h rozegrane chyba.

A! tak samo jak zebralem gestrale małe zeby móc rozbijac te kamienie i sie zastanawialem czemnu dalej nie moge rozbijac a
  • Odpowiedz
serio myslalem ze luminy to to ze moge zamocowac pikto o takiej mocy na champa i tyle. A tu jeszcze sie okazuje ze trzeba rozegrac ze 3 walki zeby to sie pojawiło i ogoóle XD

@ibeafraidi:
Jeśli używasz jako pikto (podbicie statystyk + unikalny atut) - działa od razu, ale masz tylko trzy sloty i tylko jedna postać może mieć przypisane dane pikto.
A jeżeli chcesz użyć jako luminy (atut
  • Odpowiedz
  • 1
@LisyBorsukiKunyJenotyWilkiRysie @LeVentLeCri @yahoomlody @ZlodziejBilonownic

Ej dobra. Dopiero teraz pokonałem malarke haha. Miałem krótka przerwę od grania. Jak ogarnąłem dobrze picto i luminy to walka z renoir i malarką była turbo easy. Praktycznie za pierwszym razem ich pokonałem ze sporym zapasem jeszcze przedmiotów. Szczerze to jedne z łatwiejszych bossów. Przewidywalne bardzo ataki.

Co teraz robić po skończeniu?

W grze. I ze sobą ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: ja po skonczeniu gry zwiedzalem wszystkie lokacje, duzo zabawy jest w szkicach verso tez, uwalilem na p---e spronga, walczylem z alice i clea, jest warsztat malarski, mozesz na plazach gestrali sie pobawic. W bezkresnej wiezy sa wyzwania z walkami

Ale juz poddalem sie z simonem i bossami na plotnach hak dwoch dualistow

Skonczylem majac nabite 80h i postaci na 90 lvl

Moze jeszcze wroce pobic ostatnich bossow jak sobie
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: juz tlumacze na tyle ile ja zrozumialem

Mamy rodzine malarzy, rodzice i 3 dzieci. Swiat gry toczy sie na plotnie stworzonym przez verso. W pewnym momencie verso umiera w pozarze, udaje mu sie uratowac alice, ktora jednak jest okaleczona

Cala rodzina mocno to przezywa, matka Aline wchodzi na plotno verso w ktorym spedza duzo czasu i gdzie sie zatraca. Dodatkowo maluje tam swoja rodzine, czyli okaleczona alice, renoir i verso (i
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: Ale chwila, przecież jak pokonałeś Malarkę to dopiero skończyłeś drugi akt, jeszcze cały trzeci, w tym przebanalny Renoir. A jak skończysz fabułę, to leć po opcjonalnych bossów - ten wąż co wysoko lata, cała masa chromatycznych złodupców rozrzuconych po mapie, zrób całą Bezkresną Wieżę wraz z Cleą a jak chcesz dostać srogie bęcki to Simon. Możesz też zrobić plaże Gestrali, pozbierać dzienniki etc.

Co do kaca poekspedycyjnego - jak
  • Odpowiedz
wiecie może dlaczego mimo luminy" pierwsze udrzenie"na Maelle, rundę rozpoczyna verso A potem Lune. Oni nie mają jak coś ani tej luminy ani picto założonego

@ibeafraidi: Zapewne najpierw do drużyny dodałeś Verso, później Lune, a na końcu Maelle. Kolejność klikania ma znaczenie.
  • Odpowiedz
  • 2
@yahoomlody: @ibeafraidi wątek Cleii jest bardzo ważny więc nie można go pominąć. Prawdziwa Clea, ta która spotykasz w epilogu, gdy kazuje Alicji wejść do obrazu, weszła do obrazu i stworzyła Nevrony, czyli tych przeciwników, z którymi cały czas walczysz. Zrobiła to po to, aby chroma z zmarłych poszukiwaczy nie mogła wrócić do Malarki, ponieważ zabici technicznie rzecz biorąc, nie umierali, tylko zamieniali się w kamień, a chroma została uwięziona
  • Odpowiedz