Wpis z mikrobloga

• 2
Ale mogę wam opowiedzieć coś śmiesznego xd dopiero przy drugim axonie ogarnąłem jak używać luminy xdd tylko picto używałem haha
  • Odpowiedz
Właśnie zaczynam walkę z malarką :c

@ibeafraidi: Paanie, do końca jeszcze dość daleko (ʘʘ) Czeka cię jeszcze emocjonalny rollercoaster (i jeszcze lepsze walki, zwłaszcza jeśli robisz poboczne rzeczy).

Btw. ja miałam dwa takie momenty, gdzie zastanawiałam się, czy to już koniec historii, a nie był ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Właśnie zaczynam walkę z malarką :c

@ibeafraidi:
Generalnie to po walce polecałbym nie robić za dużo pobocznego kontentu(może tylko questy towarzyszy) tylko od razu walić za fabułą, bo tak to zmieciesz wszystko pierdnięciem i ładunek emocjonalny nie wejdzie odpowiednio.

Potem można wczytać sejwa sprzed walki i zacząć zamiatać mapę.
  • Odpowiedz
  • 1
Paanie, do końca jeszcze dość daleko (ʘʘ)

@LeVentLeCri: e to jak patrzałem na poradnik to jakby 3 chaptery tylko zostały. To dobrze ze jeszcze troche zostało. Ogólnie to
  • Odpowiedz
To dużo rzeczy na morzu jest pozaznaczane a jak sie tam płynie to nic nie ma. O co chodzi? O np Ten Simon jest zaznaczony w zaczniki w serca miedzy Sirens a Visages

I są miejsca gdzie da sie zanurkować esquie ale sie nie da jeszcze.

@ibeafraidi: Nurkowanie jest rozczarowujące, bo nie ma żadnych podwodnych lokacji, a tylko miejsca, w których Esquie niby może zanurkować, żeby coś wyłowić (zdaje się,
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: Oj tak, po skończeniu Ekspedycji 33 naprawdę człowiek zostaje z takim poczuciem pustki, że szok, arcydzieło absolutne.

P.S. Mnie z kaca "poekspedycyjnego" dopiero Lost Records Bloom and Rage wyleczyło i polecam bardzo jeśli lubisz Life is Strange czy ogólnie filmogry.
  • Odpowiedz
  • 1
@ZlodziejBilonownic: Własciwie to ja nie gralem jeszcze np. W the Last of Us i wiele innych podobnych gier ;D Expedition mnie skusiło opiniami i warto było

@tony coś ty pedzioł?! Nie gralem wczesniej w turówki i myslalem ze sa do d--y ale to mi sie podoba

@LeVentLeCri a simon to z fabuły czy dodatkowy boss?
  • Odpowiedz
a simon to z fabuły czy dodatkowy boss?

@ibeafraidi: Simon jest opcjonalny, ale warto. Najlepiej zrobić do niego podejście, jak już będziesz miał w miarę wysoki lvl postaci i zdobędziesz fajne pikto typu Malowana Moc (must have), Druga Szansa, Oszust i jakieś zwiększające siłę ataków.
  • Odpowiedz
@ibeafraidi: Oj, Elden Ringi i inne souls-like są zdecydowanie nie dla mnie. Ja bezpośrednio po Ekspedycji ograłem The Outer Worlds 2 i bawiłem się nieźle, no ale nie jest to gra tej kategorii. A Lost Records ograne następnie (a wcześniej Ekspedycja oczywiście też) sprawiło, że płakałem, oj tak. Nie mam tylko pojęcia czym teraz kaca po Lost Records wyleczyć xD Co do TLOU - polecam, pierwsza część świetna, druga jest
  • Odpowiedz