W ubiegłym roku w przeddzień Wigilii na parkingu miałem kolizję: ja jechałem jakieś 6 km/h a z miejsca parkingowego wyjeżdżał samochód. Wymusił na mnie pierwszeństwo, uderzył mi w przedni zderzak. Straty u mnie: zderzak wypadł z zaczepu. Straty u niego: zderzak wypadł z zaczepu. W sumie to sprawca "naprawił" mi auto na miejscu, wymieniliśmy się telefonami i pojechaliśmy każdy w swoją stronę
@fff112: masz rację - winny jest wuja bo zaparkował auto tam gdzie można je parkować a nie to, że ktoś w niego wjechał i uciekł nie zostawiając po sobie śladu. Ciekawe podejście. Życie zawsze łączy się z ryzykiem ale bez przesady- bo zakrawa to na sytuację, że jak cię ktoś oszuka to zawsze można powiedzieć, że coś zaniedbałeś i coś przeoczyłeś i można było tego uniknąć. A, że oszust oszukał
@mkarweta: tak na przyszłość wideorejestrator z trybem parkingowym to obecnie 300zł chińczyk, 700zł co ci w 4k nagrania robi - oczywiście nie tłumaczy to nikogo i nie jest to wina wujka że jakiś cymbał mu skasował samochód ale wydając na auto dziesiąt tysięcy złotych to zabezpieczenie w postaci 700zł to często nie jest 1%
zasięgi robię ;-) W życiu bym auta na ulicy nie zostawił bo bym się bał że coś rozwalą bo tylu głąbów po ulichach jeździ, ja to nawet pod mc zostawiam tak żebym widział czy ktoś nie obija. Victim blaming nie zawsze jest bezpodstawny, samemu się czasami do czegoś przyczyniamy a potem pretensje że jakiś bezmózg coś zrobił. Nauczka i tyle. Niech się inni uczą na błędach.
@mkarweta: to ile to jeszcze 4 letnie Suzuki jest teraz warte że to niby całka? Nawet przy stawkach w ASO i wymianie drzwi to pewnie max 60k cała naprawa
@rdy to nie jest kwestia wymiany drzwi. Auto z prawej strony zostało uderzone tak mocno, że - mówiąc obrazowo - zmniejszył się otwór drzwiowy prawych tylnych drzwi. Gdyby naprawa miała kosztować 60k to stawiam, ze prekroczy wartość auta.
@r5678: Mi się raz udało namierzyć typa bo akurat były mobilne kamery z firmy, która remontowała most w okolicy. Co prawda nie było lekko, trzeba było przeglądać dosłownie pojedyncze piksele, ale się udało i sprawca został ukarany. Wjechał w moj samochod zaparkowany w wyznaczonym miejscu przy drodze i przerysował / zrobił wgniecenie w praktycznie całym boku auta + urwał lusterko. Stało się to około 3 w nocy, na zupełnie pustej
@fff112: A myślisz, że na parkingu Ci nie stukną? Mi kilka lat temu stuknęli, winnych nie ma bo kamera nie wyłapała rejestracji. Uratowało mnie autocasco ¯\(ツ)/¯
W ubiegłym roku w przeddzień Wigilii na parkingu miałem kolizję: ja jechałem jakieś 6 km/h a z miejsca parkingowego wyjeżdżał samochód. Wymusił na mnie pierwszeństwo, uderzył mi w przedni zderzak. Straty u mnie: zderzak wypadł z zaczepu. Straty u niego: zderzak wypadł z zaczepu. W sumie to sprawca "naprawił" mi auto na miejscu, wymieniliśmy się telefonami i pojechaliśmy każdy w swoją stronę
@202492: policja jest zaangażowana w sprawę, mają sprawdzać monitoring na pobliskich skrzyżowaniach
@mkarweta: to jak on go ma wpietego, bo ja mam swoj w akumulator tzn po kablach i jak mu bateria spada to go aku laduje i nie ma prawa sie wyladowac
@fff112: dzięki za radę,
@mkarweta: to ile to jeszcze 4 letnie Suzuki jest teraz warte że to niby całka? Nawet przy stawkach w ASO i wymianie drzwi to pewnie max 60k cała naprawa
@202492 Gliwice.
@rdy to nie jest kwestia wymiany drzwi. Auto z prawej strony zostało uderzone tak mocno, że - mówiąc obrazowo - zmniejszył się otwór drzwiowy prawych tylnych drzwi. Gdyby naprawa miała kosztować 60k to stawiam, ze prekroczy wartość auta.
źródło: Majster naprawi
Pobierz@fff112: wygrałeś konkurs na najgłupszy komentarz tygodnia (-‸ლ)
@fff112: A myślisz, że na parkingu Ci nie stukną? Mi kilka lat temu stuknęli, winnych nie ma bo kamera nie wyłapała rejestracji. Uratowało mnie autocasco ¯\(ツ)/¯
@fff112: a jak to zapobiega obiciom? bo chyba sam sobie winny będziesz, że się zatrzymujesz w McD