Wpis z mikrobloga

Jak jeszcze randkowałam to była jedna zasada:
- fajny chłop, mam ochotę na następne spotkanie = pozwalam mu płacić
- wiem, że więcej się z nim nie spotkam = wyrywam się do płacenia za siebie

Widząc radość kiedy płaciłam za siebie miałam potwierdzenie dokonania właściwego wyboru ( ͡º ͜ʖ͡º)

#zwiazki
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darknightttt: uważaj, zaraz Ci napiszą że nie byłaś empatyczna i w opcji nr 1 powinnaś płacić za siebie, a w opcji nr 2 powinnaś opłacić cały rachunek xD
  • Odpowiedz
@darknightttt

A nie myślałaś może, że ta"radość" faceta to prostu radość z tego się, że trafił na partnerkę, a nie księżniczkę? Dla mnie te 20 czy 50 zł to bardzo niska cena za błyskawiczny audyt, z kim mam do czynienia.

Edit:
Ja wychodzę z założenia, że zwyczajnie jedna osoba stawia, załóżmy, kino, a druga jakieś p--o po czy żarcie w knajpie, i to powinno wyjść naturalnie. Tak samo, jak ja bym
  • Odpowiedz
Chłop myśli racjonalnie, dlatego nagradza osoby, na których mu zależy. Kobita na odwrót ¯\(ツ)/¯

@Derpinardus: na tej samej zasadzie z biednym chadem przespi sie od razu, ale za to bogatego chada bedzie juz zwodzila miesiacami bo traktuje go powaznie
  • Odpowiedz
@darknightttt: zakładam, że bait, bo chyba lubisz denerwować wykopków ;)

A tak poważnie to wychodziłam zawsze z założenia, że oboje pracujemy, więc nie ma powodu, dla którego jedna osoba miałaby płacić za drugą nie będąc z nią w związku.
  • Odpowiedz
@Derpinardus: nie licząc tych co chcą się najeść za darmo, to ciekawe jak kobiety próbują się na każdym kroku odciąć od słabo wyglądających facetów. Nie chce być od niego zależna, zapłacę, oddam mu, byle tylko nie musieć nawiązywać z nim więcej kontaktu. A przy chadzie to ona będzie oddawać 1 książkę 2 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zakładam, że bait, bo chyba lubisz denerwować wykopków

@kasiknocheinmal: taki bait, ze momentalnie zrespiła się druga różowa niejako broniąc jej fikołków, a te mniej agresywne tylko dały cichego plusika w ramach aprobaty. no ale tak, wszystko to bait, wcale większość różowych z wykopu nie jest walnięta na łeb.
  • Odpowiedz
@darknightttt: imo to nie jest złe podejście, zakładając że potem podczas drugiego spotkania to opka za coś płaci.

W sensie „oh zapłaciłeś za mnie. Teraz musimy się spotkać na 2 randkę, żebym mogła Ci to wynagrodzić”
A jak nie ma co liczyć na 2 spotkanie to po prostu zapłacić za siebie, żeby nie być
  • Odpowiedz
Widząc radość kiedy płaciłam za siebie miałam potwierdzenie dokonania właściwego wyboru

@darknightttt: w życiu nie słyszałem durniejszego sposobu weryfikacji drugiej osoby.
No ale trochę rozumiem. Jak się jest trochę mniej poradnym życiowo, to te 40 PLN za kawę i ciasto, faktycznie może robić komuś różnice ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
imo to nie jest złe podejście, zakładając że potem podczas drugiego spotkania to opka za coś płaci.

@Tyrande: no właśnie, zakładając. a wystarczyłoby gdyby domyślnie na początku każdy płacił za siebie. nie byłoby żadnych niedomówień, nie byłoby żadnych fochów, nie byłoby żadnych oczekiwań, nie byłoby żadnych poszkodowanych. ostatecznie i tak każdy by wydał tyle samo, ale bez tych wszystkich problemów i gierek. jedyny problem to ze wtedy nie można by
  • Odpowiedz
Widząc radość kiedy płaciłam za siebie miałam potwierdzenie dokonania właściwego wyboru ( ͡º ͜ʖ͡º)

@darknightttt: XD ja p------e, ze takie rzeczy dorosłe osoby piszą, kobiety z ta swoja dojrzałością bez kitu zostaja na poziomie 12 latek

Swoją drogą w Polsce to jest niesamowite. Dwie obce osoby umawiają sie i jedna ma za drugą płacić xdddd. Kumacie? Chodzicie do szkoły i jest cacy, nagle macie 18
  • Odpowiedz