Wpis z mikrobloga

@charles-terror: Widziałem, o jeju jak mi stoi. Ze wszystkich modów z całego HoIa 4 najczęściej wybieranym / granym krajem u mnie to był właśnie Liangguang czy tam klika z Guangdong na Kaiserreichu / Kaiserreduxie. Uczcie się patałachy z Paradoxu jak się robi drzewka i eventy.
JatuArmy - @charles-terror: Widziałem, o jeju jak mi stoi. Ze wszystkich modów z całe...
  • Odpowiedz
@hoszin:

Z altów:
Kaiserreich
Kaiserredux (Imo lepszy)
Age of Imperialism (O ile Ci zadziała bo ostatnio miał problemy z crashami, bardzo dobrze
  • Odpowiedz
@hoszin: Jakby to opisać... Kaiserreich ma rozbudowane frakcje, eventy, doradców i zależności między krajami a wszystko jest w miarę stonowane i poważne. Kaiserredux to podobne umiejscowienie akcji, ale twórcy wywalają powagę i chcą byś się dobrze bawił - masz OGROM różnych ścieżek w krajach m. in. możesz odtworzyć Imperium Mongołów jako rosyjski watażka, który miał sen i proklamuje się na drugiego Czyngis-Chana, podbić świat jako spirytystyczne wcielenie Lenina w Nepalu
  • Odpowiedz
@hoszin: Ta, jak wybierasz kraj to odpal dodatkowe opcje / presety czy jak to tam się nazywa i wybierz konferencje pokojowe na Player-Lead i włącz State Transfer Toola na active. Bez tego boty będą robić border gore a zawsze możesz to później na chwilę wyłączyć w decyzjach by nie przeszkadzało. No i w konferencjach nie możesz robić puppetów jak w zwykłej grze tylko przez decyzje po ich przejęciu.
  • Odpowiedz