Szukałem ostatnio słuchawek do uprawiania sportu. Największą uwagę skupiałem na ich formie. - nauszne odpadały - za duże do biegania, do jeżdżenia w kasku na rowerze i za bardzo bym się pocił - dokanałowe 'pchełki' odpadały - chciałem, żeby ucho mogło oddychać, no i na rowerze jednak za bardzo izolują od otoczenia
No więc tak naprawdę zostają tylko wszelkiego rodzaju douszne typu 'open ear' lub z przewodnictwem kostnym.
Zdecydowałem się na te w formacie 'klipsu' (soundcore AeroClip) i muszę powiedzieć, że dawno nie byłem tak mocno zadowolony z zakupu. Mega wygodne i nawet grają całkiem porządnie - czego się bałem choć recenzje sugerowały, że nie ma czego.
Jeżeli ktoś szuka wygodnych, trzymających się słuchawek do uprawiania sportu/spacerów (i chyba tylko do tego, bo mają zero izolacji, będzie je słychać w cichym biurze/pokoju) i w wymaganiach ma porządną wentylację ucha to zdecydowanie polecam tę formę słuchawek - klipsów.
@koloroweciasto: Jestem w nich totalnie zakochany. Dwie rzeczy jakie są mniej niż idealne: - mogliby poprawić czas pracy na baterii, bo te 6 godzin mija z nimi za szybko - w przypadku moich uszu, nie są za wygodne podczas leżenia na boku - widziałem recenzje, gdzie ktoś je chwalił, że nie sprawiają mu problemów ale w moim przypadku jest bardzo niewygodnie bardzo szybko
@koloroweciasto: Btw, masz na myśli te konkretne soundcore Aeroclip? Bo o innych nie mogę się wypowiedzieć. Ale te uznaje za jeden z najlepszych zakupów jakie dokonałem w 2025.
@Hektorrr: tak, ja głównie do biegania będę używał pewnie w 90% czasu użytkowania. Do tej pory miałem ear funy pro 2 ale po kilku deszczowych treningach jedna słuchawka czasami przestaje działać i są już styrane życiem.
- nauszne odpadały - za duże do biegania, do jeżdżenia w kasku na rowerze i za bardzo bym się pocił
- dokanałowe 'pchełki' odpadały - chciałem, żeby ucho mogło oddychać, no i na rowerze jednak za bardzo izolują od otoczenia
No więc tak naprawdę zostają tylko wszelkiego rodzaju douszne typu 'open ear' lub z przewodnictwem kostnym.
Zdecydowałem się na te w formacie 'klipsu' (soundcore AeroClip) i muszę powiedzieć, że dawno nie byłem tak mocno zadowolony z zakupu.
Mega wygodne i nawet grają całkiem porządnie - czego się bałem choć recenzje sugerowały, że nie ma czego.
Jeżeli ktoś szuka wygodnych, trzymających się słuchawek do uprawiania sportu/spacerów (i chyba tylko do tego, bo mają zero izolacji, będzie je słychać w cichym biurze/pokoju) i w wymaganiach ma porządną wentylację ucha to zdecydowanie polecam tę formę słuchawek - klipsów.
#sport #muzyka #sluchawki #silownia #polecam
źródło: sluchawki
Pobierz@Hektorrr: głośno je słychać?
Dwie rzeczy jakie są mniej niż idealne:
- mogliby poprawić czas pracy na baterii, bo te 6 godzin mija z nimi za szybko
- w przypadku moich uszu, nie są za wygodne podczas leżenia na boku - widziałem recenzje, gdzie ktoś je chwalił, że nie sprawiają mu problemów ale w moim przypadku jest bardzo niewygodnie bardzo szybko