Wpis z mikrobloga

To jest jakaś wada LibreWolf czy poprostu każda przeglądarka na Firefoxie na linuxie zjada cały dostępny RAM po jakimś czasie od otwarcia? Jeszcze trochę i chyba przejde na jakiś fork chromium.
#linux #firefox
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hm.. u mnie 6, komp nie wyłączany od 2 tygodni, tylko usypiany. Ram niezmiennie 32% zajętości z 16GB, zwykły firefox
  • Odpowiedz
@psiversum tak, jak to włącze to wtedy sam zamyka jakieś zakładki? Piszę licencjat i mam dużo kart otwartych, mogłoby tak być aby mi zamykał te co nie używam ale niektóre mi są potrzebne w gotowości cały czas o da się wtedy ustawić aby ich nie ruszał?
  • Odpowiedz
tak, jak to włącze to wtedy sam zamyka jakieś zakładki? Piszę licencjat i mam dużo kart otwartych, mogłoby tak być aby mi zamykał te co nie używam ale niektóre mi są potrzebne w gotowości cały czas o da się wtedy ustawić aby ich nie ruszał?

@Pawcio_cukierek: Nic nie zamyka. Zarzuca na dysk co się da, żeby nie zajmowało pamięci. Strony cały czas są otwarte.
  • Odpowiedz
@pasiaty: nawet na tle innych stronach wykop to tragedia ( ͡º ͜ʖ͡º) nie wiem jak jest na desktopie, ale mobilna wersja po kilku minutach kompletnie zamula przeglądarkę i ta zżera dodatkowo ponad 3 gb ramu, i tak jest odkąd wykop 2.0 się pojawił
  • Odpowiedz